h

Opgroeien in armoede is geen keus

4 juni 2017

Opgroeien in armoede is geen keus

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Afgelopen donderdag organiseerde de SP Weert een thema avond over het onderwerp kinderarmoede. Tijdens de bijeenkomst werd een documentaire vertoond over kinderen in het Verenigd Koninkrijk, die in armoede opgroeien.  Daarnaast vertelden Bert Peterse en Riya Geboers een interessant verhaal over kinderarmoede en armoede op lokaal niveau. Na de documentaire was er de gelegenheid om over het onderwerp in gesprek te gaan.

De geplande thema avond kon op veel belangstelling rekenen onder de Weerter SP leden. Maar ook niet leden hadden hun weg naar de thema avond weten te vinden. Een vrouw kwam speciaal vanuit Maastricht naar Weert om de avond bij te wonen!

De avond begon met het welkomstwoord door de organisator, Peter Duisters.

Als medewerker van Bibliocenter Weert vertelde Riya Geboers hoe de bibliotheek een rol speelt in armoedbestijding. De bibliotheek is zeer laagdrempelig voor iedereen. Zo worden er diverse cursussen georganiseerd om kwetsbaren binnen onze samenleving te helpen. En misschien nog belangrijker: de bibliotheek is een ontmoetingsplek.

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Bert Peterse vertelde als raadslid van de SP-afdeling in Weert wat met name de gemeente en andere instellingen doen om armoede terug te dringen. Er werd uitgebreid ingegaan op het Aanvalsplan Aanpak Armoede dat op dit moment in de steigers staat. Peterse gaf een korte toelichting op enkele ideeën die in het plan verwerkt zullen worden. Binnenkort meer hierover.

Ook werd Weert Signaleert aangehaald, nog een initiatief van de SP in de strijd tegen armoede. Met Weert Signaleert komt er een centraal punt waar iedereen zijn zorgen kan melden over waarvan men denkt dat ze zorg kunnen gebruiken, maar niemand benaderen.

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De documentaire 'Poor Kids' van de BBC over kinderarmoede in de achterstandswijken van het Verenigd Koninkrijk maakte veel los bij de aanwezigen. Dit bleek al snel nadat de documentaire was afgelopen en mensen hun persoonlijke ervaringen met elkaar deelden. Ook werden er ideeën genoemd om armoede aan te pakken.

De Weerter SP-afdeling kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagde thema avond.

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

U bent hier