h

Geslaagde eerste editie Weerter SP-café smaakt naar meer

6 september 2014

Geslaagde eerste editie Weerter SP-café smaakt naar meer

Gisteravond organiseerde de Weerter SP bij café Du Commerce in de binnenstad haar eerste ‘SP-cafe’. De opzet was geïnspireerd op het radioprogramma ‘Spijkers met koppen’ en stond in het teken van ‘de eerste honderd dagen SP-bestuur in Weert.

Om acht uur gaf presentator van de avond SP fractievoorzitter Jeroen Goubet de aftrap. Na het welkomstwoord vond er een korte discussie plaats over een actueel onderwerp om de twintigtal aanwezige SP’ers er meteen bij te betrekken. Onderwerp van discussie was de opmars en de gruweldaden van de Islamitische Staat in Irak en Syrië. De in Irak geboren en momenteel daar weer politiek actieve SP’ers Faisal Nasser gaf zijn visie op de huidige situatie.

Na de discussie werd SP wethouder Paul Sterk geïnterviewd over zijn ervaringen tijdens de eerste honderd dagen als wethouder. De goede sfeer in de samenwerking, de enorme veranderingen in de zorg waarvoor hij als portefeuillehouder voor verantwoordelijk is en het ziekenhuis kwamen aan bod

Na Paul was het de beurt aan Jan Tak om toe te lichten waarom hij sinds kort weer columns schrijft in het wijk krantje van Fatima. Ook las hij zijn eerste nieuwe column voor.

Vervolgens werd afdelingsvoorzitter Bert Peterse door presentator Jeroen Goubet bevraagd over het vernieuwde initiatief. De SP is een actie partij en leunt niet achterover nu ze ook bestuurd. Integendeel, het idee is om nog meer de straat op te gaan, nog meer met de mensen te spreken en zo de grote en kleine problemen direct kenbaar maken in het gemeentebestuur.

Ter afsluiting las Goubet een hommage aan de onlangs overleden Diny nagel voor. Door het strakke programma en de daardoor beknopte onderwerpen bleek er al snel een uur voorbij gevolgen. De opzet, het programma en de locatie  waren geslaagd. Het eerste SP café bleek een avond met zowel pittige interviews en discussie als humor en relativering.

Dat smaakte naar meer. Meteen werd het plan opgevat om later in het jaar nogmaals een SP-café in deze opzet te organiseren maar dan voor een breder publiek. Na afloop van het programma werd er nog tot in de late uurtjes verder geborreld en gepraat.

U bent hier