h

Jan Tak klimt weer in zijn pen

22 mei 2014

Jan Tak klimt weer in zijn pen

Oud SP-raadslid Jan Tak gaat weer columns schrijven. Hij schreef als raadslid jarenlang maandelijks een stukje over de lokale politiek in het wijkblad Fatima Contact. Bij zijn afscheid als raadslid stopte hij hiermee. Maar alle ontwikkelingen in de zorg maakten hem nieuwsgierig.

'Als je niet meer in de keuken staat, hoe kun je dan weten wat er 'gebraoje' wordt?’ Dat was Jan's motivatie om in 2011 tegelijk met zijn afscheid als raadslid te stoppen met zijn columns. Een beslissing die velen betreurden. Bij zijn afscheid bundelde de SP zijn beste columns die hij tussen 2002 en 2011 schreef in een boekje.

De veranderingen op het gebied van zorg in de komende jaren maakten Jan nieuwsgierig. Na wat onderzoek kwam hij erachter dat hij geen 'specialist' meer was op dit gebied. De veranderingen gaan snel. Hij realiseerde zich dat veel mensen vast ook niet goed (meer) begrijpen hoe het allemaal in elkaar steekt. 'Op Fatima kom ik veel leeftijdgenoten tegen en daarom voelde ik me geroepen te  proberen, op een ouderwetse  manier, info te gaan geven over hoe het nieuwe bestuur van de gemeente Weert denkt om te gaan met de veranderingen in de zorg.’ Aldus Jan. Tot enthousiasme ook van de redactie van het wijkblad klimt Jan daarom weer in zijn pen.

Jan Tak (1940) was tussen 2006 en 2011 raadslid voor de SP in de Weerter gemeenteraad. Hij is een bekende verschijning in de Weerter wijk Fatima en ook daarbuiten. In de raad wist hij altijd scherpe analyses met humor te combineren tot waardering van vriend en vijand. In 2011 stopte hij om privé redenen met het raadswerk maar bleef op vele manieren actief binnen de SP. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart was hij lijstduwer voor de SP.

De eerste nieuwe column van Jan Tak: 'Wat wordt er 'gebraoje'?

U bent hier