h

Raad laat Bosuil bungelen

5 november 2010

Raad laat Bosuil bungelen

Een meerderheid van de gemeenteraad (VVD, WL, D66) heeft muziekcentrum De Bosuil de wacht aangezegd, door een verhoging van de subsidie te beperken tot het jaar 2011. Oppositiepartijen SP en PvdA steunden onverkort het collegevoorstel om de subsidie structureel te verhogen.

Het college beloofde dat met ingang van seizoen 2011-2012 kleinschalige producties van het Munttheater in de Bosuil zullen plaatsvinden en enkele andere concrete samenwerkingsplannen zijn uitgevoerd zoals gezamenlijke kaartverkoop en promotie. Daarmee werd tegemoet gekomen aan voorstellen die de SP eerder deed.

SP-raadslid Paul Lempens was niet te spreken over het gedrag van de andere partijen. 'De wethouder deed prima toezeggingen. Je moet De Bosuil niet de zwarte piet toeschuiven. Ook kan je haar niet de dupe laten worden van het verplaatsen van Bospop en een strenge handhaving van het gemeentelijk horecabeleid. Bovendien werd in de discussie duidelijk dat men niet wist waar men over praatte, en niet naar de eigen wethouder luisterde.'

De SP strijdt al lang voor behoud en versterking van De Bosuil. Zoals in 2008, in 2006 en in 2005

U bent hier