h

SP: Weerter stadsbuslijn niet schrappen maar verbeteren

9 september 2009

SP: Weerter stadsbuslijn niet schrappen maar verbeteren

het busstation van Weert aan de St. MaartenslaanBusbedrijf Veolia stelt voor om stadslijn 3 in Weert op te heffen vanwege onvoldoende passagiers. De SP is het daar niet mee eens en vindt dat de gemeente, de provincie en Veolia de stadsdienst niet effectief hebben gepromoot onder de mensen. De SP vroeg woensdag in de gemeenteraad steun van de andere partijen om bij de provincie, verantwoordelijk voor het busvervoer, verbeteringen te eisen voor lijn 3, en de opheffing tegen te houden.

In reactie op een verbeterplan van de SP voor de stadsbusdienst in Weert, heeft Veolia haar plan bekendgemaakt. Lijn 3, die nu deel uitmaakt van het netwerk van drie buslijnen die alle wijken en dorpen met het centrum van Weert verbinden, moet vanaf 14 december worden opgeheven. Net als de andere stadslijnen begint lijn 3 bij het station, en doet onder andere De IJzeren Man, Lamershof en Keent aan. De SP heeft enkele verbeterpunten voorgesteld die volgens de partij serieus moeten worden onderzocht.

SP-woordvoerder Paul Lempens stelt dat door onvoldoende effectieve promotie de lijn nu wordt opgeheven. De SP zegt hiervoor eerder al meerdere keren gewaarschuwd te hebben. Lempens: “Als je niet weet dat er een bus gaat, dat die ook voor jou is (openbaar), dat die elk half uur komt, dat die niet duur is en waar die überhaupt rijdt en stopt, dan gebruik je zo'n bus niet. Iedereen, ook de gemeente Weert, heeft zwaar onvoldoende werk gemaakt van promotie voor de bus. Daardoor heeft het nooit een kans gehad. Stukje bij beetje gaan we weer terug naar het slechte busvervoer van het verleden.”

In de commissievergadering Economische Zaken vraagt de SP om steun bij de andere partijen voor een brief richting de Provincie. Deze bespreekt de Veolia-plannen over drie weken.

“Wij vinden dat alle partijen zich achter ons moeten opstellen en bij de Provincie en Veolia moeten aangeven dat zij voor een verbetering van lijn 3 zijn, en dus tegen zomaar opheffen en het hoofd in schoot leggen,” aldus de socialisten.

SP: de bus kan beter!
Meerdere malen waarschuwde de SP voor verslechteringen:
2008: Gemeente moet snel actie ondernemen tegen verslechteringen stadsbusdienst
2007: /nieuws/2007/03/sp-waarschuwt-voor-verslechteringen-in-het-ov">SP waarschuwt voor verslechteringen in het openbaar vervoer

U bent hier