h

SP: De bus kan beter!

16 april 2009

SP: De bus kan beter!

het busstation van Weert aan de St. MaartenslaanDe SP vindt dat de gemeente en Veolia veel meer werk moet maken van de promotie van de stadsbus in Weert. Een rapport met tientallen verbetervoorstellen, ook voor de routes en haltes van de buslijnen, werd woensdag aangeboden aan wethouder Kirkels en de gemeenteraad.

Sinds 2 jaar is het openbaar vervoer met de bus in Weert sterk verbeterd, door de introductie van de stadsdienst. Uit gesprekken met chauffeurs en reizigers heeft de SP geconstateerd dat er veel verbeteringen mogelijk zijn. Wanneer deze worden doorgevoerd kan het succes van de bus nog groter worden, aldus de socialisten.

“Met eenvoudige en minimale inspanning moet de Weerter bus een onmisbaar begrip worden, en wordt de service verbeterd aan de huidige en de toekomstige reizigers”, aldus de socialisten. Dit is volgens de SP noodzakelijk om verdere verslechteringen in de dienstregeling te voorkomen en de stadsdienst voor de toekomst te behouden.

De stadsdienst is volgens de SP onvoldoende bekend. Woordvoerder Paul Lempens: “Het is een gemiste kans dat heel veel Weertenaren niet weten dat er ook bij hun in de buurt een halte is waar elk half uur een bus stopt. Mensen weten vaak niet eens dat de bus voor hun is, en hoe die er uit ziet.” Volgens Lempens is de bus goedkoop, “voor tweeënhalve euro heb je een retourtje. Daar kun je niet voor parkeren.”

Het rapport (PDF)
website": weert.sp.nl/bus

U bent hier