h

VVD neemt SP-idee gratis bewaakte fietsenstallingen over

29 mei 2009

VVD neemt SP-idee gratis bewaakte fietsenstallingen over

Overvolle fietsenstalling op de Nieuwe MarktAl vele jaren wil de SP dat de bewaakte fietsenstallingen in de Weerter binnenstad gratis worden. Zo bood ROOD, de jongerenafdeling van de SP in Weert, bijvoorbeeld twee jaar geleden een rapport over fietsenstallingen aan in met daarin onder andere dat plan. Laat de VVD nu gisteren in de commissievergadering Economische Zaken met precies dat idee komen!

Het idee kwam van VVD-raadslid Marinel Engelen. ‘Dan ga ik even naar de SP die altijd vinden dat we met de fiets moeten, en ik zou graag willen hebben als VVD dat we daar eens echt goed naar gingen kijken, want naar ons gevoel hebben wij te weinig fietsenklemmen in ons centrum staan. Dan kunnen we de mensen nog meer naar ons centrum krijgen, en dan hebben we eens bedacht om, wat meerdere steden in Nederland doen, dat eens bewaakt en gratis te maken.’

De VVD wil langdurig werkelozen inzetten als bewakers voor die fietsenstallingen. Plotseling gaf daarop de PvdA aan ook al jaren de mening te hebben dat de stallingen gratis moeten. Raadslid Alouis Heijmans was al ‘koppen aan het tellen’ erop duidend dat er nu dus een meerderheid in de raad is voor dat plan.

Het kan verkeren. Zo snel mogelijk regelen dan maar vindt de SP!

In 2005 bracht de SP het idee naar voren. In 2006 was het zelfs een van de speerpunten bij de coalitieonderhandelingen. In 2007 bracht ROOD een rapport uit met daarin onder andere het plan.

U bent hier