h

Gemeente razendsnel met antwoord op vragen veiligheid bij brede school Aan de Bron

7 april 2009

Gemeente razendsnel met antwoord op vragen veiligheid bij brede school Aan de Bron

Het schoolplein van de nieuwe brede school Aan de BronAfgelopen vrijdag stelde de SP in een zogenaamde artikel 40 brief vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de veiligheid rond de nieuwe brede school Aan de Bron aan de Maaslandlaan. De gemeente heeft dertig dagen de tijd om op een artikel 40 brief te antwoorden. De SP was dan ook blij verrast dat de antwoorden gisterenmiddag al na één werkdag gegeven werden.

De gemeente besloot tot het snelle antwoorden nadat de media bij de gemeente had geinformeerd over de vragen van de SP.

‘Hoewel het niet gebruikelijk is om via de media op artikel 40 vragen te antwoorden, hebben we dat in deze wel gedaan. In dit geval waren het namelijk vragen van praktische aard (en daarom snel te beantwoorden) maar vooral vinden we het belangrijk dat de inwoners van Weert in deze kwestie snel weten waar ze aan toe zijn wanneer dit onderwerp in de krant aan de orde komt. Dat is denken wij, beter dan de officiële lijn volgen en antwoorden dat de brief 'in behandeling is,' zo meldt een voorlichtster van de gemeente aan de SP.

De antwoorden van de gemeente op de vragen van de SP zijn duidelijk en de SP is er tevreden over:

Klopt het dat het inrichten van de openbare ruimte nog enkele weken of misschien nog wel langer in beslag zal nemen? Zo ja, hoe lang?

Ja, de verwachting is dat medio april het buitenterrein van hekken wordt voorzien. De aanleg van parkeervoorzieningen is naar verwachting medio mei gereed. Medio juni zal het gehele buitenterrein, klaar zijn. Dan is ook de open dag gepland (20 juni).

Kunt u ondanks dat de veiligheid van (spelende) kinderen op het schoolplein garanderen, met name met het oog op het drukke verkeer in de Maaslandlaan?

Met de directie van basisschool Aan de Bron en Kinderopvang Humanitas is afgesproken dat de kinderen -zolang het schoolplein nog geen afrastering heeft-, gebruik kunnen maken van de sporthal. De kinderopvang beschikt bovendien over een binnentuin waar de kinderen in een veilige afgeschermde omgeving toch buiten kunnen zijn.

Is het de bedoeling dat het parkeren van auto’s van ouders die hun kroost ophalen straks uitsluitend plaats gaan vinden op het terrein van de school en sporthal zelf?

Ja, dat is inderdaad het geval.

Hoe gaat u ervoor zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, en dat het parkeren en het aan- en afrijden van auto’s straks niet ten koste gaat van de veiligheid en doorstroming in met name de Maaslandlaan?

Er geldt al een parkeerverbod aan de zijde van de school aan de Maaslandlaan en de gemeente zal handhavend optreden wanneer regels worden overtreden. Mocht het, wanneer het terrein straks helemaal klaar is, toch nodig zijn aanvullende maatregelen te nemen, dan worden nieuwe maatregelen genomen in overleg met de buurtbewoners, directie van Aan de Bron en Kinderopvang Humanitas.

Kunnen kinderen veilig spelen bij de nieuwe school Aan de Bron?
Op de website van de gemeente: Verkeersmaatregelen rond ‘Aan de Bron’

U bent hier