h

Ziekenhuis

15 januari 2021

SP-motie in Tweede Kamer over Weerter spoedzorg

Foto: Nelleke Fiddelaers

Komende dinsdag wordt er in de Tweede Kamer gestemd over het behoud van de spoedeisende hulp in Weert. Hiervoor heeft de Kamerfractie van de SP een motie ingediend. Dit gebeurde na het aanbieden van de petitie die zo’n 13.000 keer is getekend.

Lees verder
6 oktober 2020

Spoedeisende hulp in Weert moet blijven

Foto: Nelleke Fiddelaers

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Nadat in 2014 met succes actie is gevoerd voor het behoud van de spoedeisende hulp in Weert, dreigt deze alsnog te verdwijnen. Toen der tijd waren het de zorgverzekeraars die de spoedeisende hulppost in Weert wilde sluiten, nu is dat het het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees verder
18 november 2019

Steun van SP-Weert voor CAO ziekenhuismedewerkers

Foto: Nico van den Bent / SP Weert
Maandagmorgen half zeven, personeelsingang SJG ziekenhuis Weert. Een ploegje van de lokale SP afdeling post bij de deur om medewerkers die woensdag actie gaan voeren voor een goede cao, te steunen. Ze delen een flyer uit. Zorgmedewerkers en ondersteunend personeel kunnen de actie van de SP waarderen.Lees verder
21 maart 2018

SP steekt nachtploegen hart onder de riem

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Morgen mogen we gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Veel mensen doen dat even vlak vóór ze naar het werk gaan of als ze weer naar huis gaan. Maar om ook de helden in de nachtdiensten morgenvroeg vóór het slapen gaan of daarna op te roepen om te gaan stemmen bracht de SP ze vannacht een bezoekje. En om ze een hart onder de riem te steken natuurlijk.

Lees verder
17 februari 2017

(Be)zorg(d) debat over het Nationaal Zorgfonds

Foto: Nelleke Snijders / SP Weert

De SP en andere partijen en organisaties hebben het initiatief genomen om in Nederland een Nationaal Zorgfonds op te richten in plaats van de zorgverzekeraars. Dat roept veel vragen en ook meningen op en daarom organiseerde de SP afgelopen woensdag een discussie over dit onderwerp. Veel vragen, bezorgdheid over de zorg en een breed gedragen mening dat de zorg beter kan.

Lees verder
7 december 2016

Ziekenhuis, B&W en raad bezorgd over sluiting GGZ kliniek

Foto: Victor

Vorige week werd bekend dat Vincent van Gogh haar kliniek in Weert gaat sluiten. Dertig ‘bedden’ voor mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben verdwijnen daardoor. Vincent van Gogh zegt dat dit kan omdat steeds meer mensen thuis behandeld worden. Het College van B&W, de gemeenteraad en het ziekenhuis zijn kritisch.

Lees verder
8 september 2014

Paul Sterk bij WeertFM over spoedeisende hulp

SP wethouder Paul Sterk was gisteren te gast bij het radioprogramma Studi0495 van lokale radiozender Weert FM. Samen met René Laenen, voorzitter van Stichting Behoud Sint Jans Gasthuis voorheen Comité Behoud Spoedeisende Hulp Weert, legde hij uit dat de sluitingsplannen van de zorgverzekeraars misschien tijdelijk van de baan zijn maar dat uitstel geen afstel betekend.

Lees verder
29 augustus 2014

Minister doet waarschijnlijk niets bij verdwijnen spoedzorg

Minister Schippers van Volksgezondheid geeft op geen enkele manier aan actie te zullen ondernemen mocht de spoedeisende hulp in het Weerter ziekenhuis gesloten worden. Dat blijkt uit antwoorden van de minister op vragen die het SP-Kamerlid Henk van Gerven vóór de vakantieperiode stelde.

Lees verder
17 juli 2014

Plannen spoedzorg in de ijskast, comité blij

Door ingrijpen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hebben de zorgverzekeraars besloten om de plannen rond de concentratie van spoedzorg voorlopig in de ijskast te zetten. Daarmee is een verslechtering van de zorg in de regio Weert voorlopig afgewend.

Lees verder
30 juni 2014

Duizenden handtekeni​ngen spoedzorg op Weerter markt

Zaterdag hebben vrijwilligers van het comité Behoud eerste hulp Weert, Cliëntenraad SJG en meerdere politieke partijen uit Weert en Cranendonck op de Weerter weekmarkt 3583 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de spoedzorg in de regio Weert. Ook bij de open dagen van het nieuwe stadhuis stonden bezoekers in de rij om te tekenen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier