h

Plannen spoedzorg in de ijskast, comité blij

17 juli 2014

Plannen spoedzorg in de ijskast, comité blij

Door ingrijpen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hebben de zorgverzekeraars besloten om de plannen rond de concentratie van spoedzorg voorlopig in de ijskast te zetten. Daarmee is een verslechtering van de zorg in de regio Weert voorlopig afgewend.

De ACM geeft aan dat de plannen onvoldoende onderbouwd zijn door cijfers en ongewenste effecten kan hebben, mede omdat het weghalen van spoedzorg ook gevolgen heeft voor de rest van de zorg voor patiënten. Dit onderschrijft de kritiek van vele burgers, de gemeenten en andere organisaties in de regio.

"Het is een rare zaak dat niet het parlement maar het ACM kennelijk de dienst uitmaakt, hoewel ze een terecht punt maken dat de wetenschappelijke onderbouwing van de concentratie van zorg door ZN niet valide is."

Van Gerven zal over het besluit kamervragen stellen aan de regering. Het SP-kamerlid was vorige week vrijdag nog op bezoek bij het ziekenhuis om zich ter plaatse op de hoogte te stellen en te spreken met directie, actiecomité, cliëntenraad en wethouder Sterk.

Het actiecomité Behoud eerste hulp Weert, dat samen met de Cliëntenraad van het Weerter ziekenhuis de afgelopen tijd meer dan 22.000 handtekeningen voor het behoud van de spoedzorg inzamelde, is verheugd over het nieuws maar zegt bij monde van woordvoerder Paul Lempens waakzaam te blijven voor de toekomst.

Comité haalt meer dan 22000 handtekeningen op

U bent hier