h

Poort van Limburg

19 augustus 2015

Poort van Limburg, molensteen om de nek

Onlangs werd bekend dat de uitbater van zalencomplex  Poort van Limburg heeft aangegeven zich terug te willen trekken. Al geplande evenementen gaan door, maar daarna wordt het toch aardig stil in het miljoenenpand. Want nu is ook bekend dat brouwerij Lindeboom die het pand van de gemeente huurt het bijltje erbij neergooit

Lees verder
15 november 2014

De begroting (deel 2)

Het college heeft een begroting gepresenteerd die niet sluitend was (tekort van 1,5 miljoen). Reden is dat het college voor 2015 geen onomkeerbare bezuinigingen wilde presenteren. Voor 2016 en verder is een financieel tekort van +/- 5 miljoen euro. Om dat tekort op te lossen wil het college een visie opstellen over wat voor gemeente Weert wil zijn. Aan de hand van die visie wil het college voor 2016 en verder fundamentele keuzes maken.

Lees verder
18 april 2013

College treedt niet af

Het college van B&W heeft besloten om ondanks het opstappen van wethouder Kirkels te blijven zitten. Er is voldoende vertrouwen tussen de wethouders onderling en de besturende partijen in de raad om door te gaan.

Lees verder
16 april 2013

Wethouder Kirkels stapt op, SP dient motie van wantrouwen in tegen rest college [UPDATE]

<img class="drijflinks" alt="De gemeenteraad van Weert" src="/sites/weert.sp.nl/files/importarchief/pics/2010/raadklein.png" "="" margin-bottom:4px;="" data-cke-saved-src="/sites/weert.sp.nl/files/importarchief/pics/2010/raadklein.png">Aan het begin van een voortgezette raadsvergadering, die vorige week woensdag begon, maakte wethouder Kirkels bekend op de stappen. Dit naar aanleiding van het rekenkamerrapport over de gang van zaken rond het complex Poort van Limburg. Kirkels gaf aan zich een aantal conclusies uit het rapport persoonlijk aan te rekenen, maar ook ‘onvoldoende basis te zien voor de samenwerking met een deel van de gemeenteraad en de coalitie’

Lees verder
13 april 2013

Bassin nog dit jaar opgeknapt

Door herhaalde inzet van de SP heeft de Weerter gemeenteraad unaniem besloten dat het Bassin nog dit jaar wordt opgeknapt. Hiermee komt voor de (horeca)ondernemers een einde aan de jarenlange overlast en krijgt Weert er een mooi plein bij.

Lees verder
26 maart 2013

SP: brief landsadvocaat Poort van Limburg is slap antwoord op vragen die al niet zelfkritisch waren

De SP neemt kennis van de brief die de landsadvocaat aan de gemeente heeft geschreven over de vermeende staatsteun bij het afbouwen van het zalencomplex Poort van Limburg. Op verzoek van de gemeenteraad keek men of er zeker geen sprake is van iets onrechtmatigs. Maar er is een slap antwoord gekomen dat weinig duidelijk maakt.

Lees verder
15 maart 2013

VVD, CDA en Weert Lokaal gaan akkoord met miljoenensteun Poort van Limburg

De Weerter coalitiepartijen gingen woensdagavond akkoord met de verhuur van het zalencomplex Poort van Limburg. Dat betekend 2,1 miljoen voor de afbouw van de zalen en vervolgens minstens anderhalve ton per jaar om tekorten te dekken voor de komende veertig (!) jaar.

Lees verder
4 maart 2013

SP licht standpunt Poort Van Limburg toe bij WeertFM

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet was gisteren een uur lang te horen bij het actualiteitenprogramma studi0495 van lokale radiozender WeertFM. Samen met D66 raadslid Vincent van Brussel en Richard Munten, de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert werd hij geïnterviewd over in investering van 2,1 miljoen euro in het zalencomplex door de gemeente voor de afbouw en de resultaten uit het rekenkamerrapport.

Lees verder
27 februari 2013

Weerter horecaondernemers niet blij met Poort van Limburg

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Weert hield gisterenmiddag een bijeenkomst waar Weerter horecaondernemers in gesprek konden gaan met de gemeente over het de Poort van Limburg. Dit nieuwe zalencomplex is bijna af, maar de beoogd uitbater krijgt geen lening van de bank om het helemaal af te bouwen en in te richten. De gemeente Weert wil daarom met 2,1 miljoen euro bijspringen. De horecaondernemers vinden dit oneerlijke concurrentie en waren boos.

Lees verder
13 februari 2013

SP: debat over ‘Poort’ moet eerder (UPDATE)

Op 28 maart vergadert de Weerter gemeenteraad over het rekenkamerrapport over de Poort van Limburg dat vorige week verscheen. De SP vindt dat te laat en wil een verzoek indienen om de gemeenteraad eerder bij elkaar te laten komen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier