h

SP: debat over ‘Poort’ moet eerder (UPDATE)

13 februari 2013

SP: debat over ‘Poort’ moet eerder (UPDATE)

Op 28 maart vergadert de Weerter gemeenteraad over het rekenkamerrapport over de Poort van Limburg dat vorige week verscheen. De SP vindt dat te laat en wil een verzoek indienen om de gemeenteraad eerder bij elkaar te laten komen.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet: ‘De conclusies in het rapport zijn vernietigend. Daar moet zo snel mogelijk over gepraat worden. Anderhalve maand wachten is echt te lang’. De socialisten vinden dat het college op moet stappen naar aanleiding van de conclusies in het rekenkamerrapport.

De drie SP’ers in de gemeenteraad willen daarom een debat aanvragen. Daarvoor is een verzoek van in totaal zes raadsleden nodig. De SP hoopt op steun van andere partijen die ook kritisch gereageerd hebben op het rapport.

Als de steun er komt moet de voorzitter van de gemeenteraad, de burgemeester, binnen 14 dagen een debat organiseren.

Update:

Het ziet er naar uit dat de andere partijen het verzoek van de SP niet willen steunen. Ze willen er zorgvuldig over nadenken, erover vergaderen en er dan vervolgens waarschijnlijk nog een keer zorgvuldig over nadenken en over vergaderen. Politiek is stroperig. Dat is jammer maar het is niet anders. De SP zal daarom in de eerstvolgende raadsvergadering op 13 maart het college vragen om op te stappen.

Vernietigend rapport over Poort van Limburg: college moet aftreden

U bent hier