h

VVD, CDA en Weert Lokaal gaan akkoord met miljoenensteun Poort van Limburg

15 maart 2013

VVD, CDA en Weert Lokaal gaan akkoord met miljoenensteun Poort van Limburg

De Weerter coalitiepartijen gingen woensdagavond akkoord met de verhuur van het zalencomplex Poort van Limburg. Dat betekend 2,1 miljoen voor de afbouw van de zalen en vervolgens minstens anderhalve ton per jaar om tekorten te dekken voor de komende veertig (!) jaar.

Een onverantwoord risico vindt de SP. Voorlopig leeg laten liggen van het complex kost ook geld. 168.000 euro per jaar. Maar dat is een vaststaand bedrag zonder risico. Daarom kiest de SP daarvoor.

Ondertussen moet er volgens de SP zo hard mogelijk gezocht worden naar een alternatief. Het kan even duren om geïnteresseerden te vinden voor koop, huur of welke oplossing dan ook maar dat beperkt het risico nu.

In de tussentijd kan het ruwbouwcomplex gewoon gebruikt worden zoals vastelaovundjsvereniging De Rogstaekers dat tijdens de carnaval dit jaar ook al deed.

‘Er is in het verleden een fout besluit genomen, ook door de SP, om de Poort te bouwen. Dat kwam omdat de informatie vanuit de bestuurders van Weert, B&W, naar de gemeenteraad in 2009 niet goed was. Dat is heel erg maar daar gaat het nu niet om, dat komt in april aan de orde. Wat de SP betreft gaat het nu om het geld en het risico, beiden moeten zo laag mogelijk gehouden worden. Want het geld is hard nodig voor andere veel belangrijkere dingen zoals het behouden van gymzalen en sportvoorzieningen in de wijken of het bouwen van sociale huurwoningen. ‘ aldus SP fractievoorzitter Jeroen Goubet.

Vanuit de Weerter horecaondernemers was er de afgelopen dagen fel protest tegen de huurovereenkomst waardoor de coalitiepartijen begonnen te twijfelen of het geld voor de ‘Poort’ nu wel of niet oneerlijke concurrentie voor andere Weerter horecaondernemers is. Eindelijk! Er komt daarom een extra onderzoek, door de landsadvocaat, om te kijken of het wel mag. Een goede zaak vindt de SP.

Toch was het eigenlijk vooraf al duidelijk dat VVD, CDA en Weert Lokaal zouden besluiten om akkoord te gaan met de huurovereenkomst.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet ‘Wij maar vooral de PvdA deden een dappere poging om de VVD, het CDA en Weert Lokaal op andere gedachten te brengen. Met steun van lokale horecaondernemers en voor het gevoel ook door de reacties van vele Weertenaren. Het bleek een gelopen race. Toch moet ik kwijt dat de PvdA zich in haar emotie verloor tijdens de raadsvergadering. Het ging niet netjes. Al ben je het oneens, het standpunt van een andere partij ‘laag’ noemen en dreigementen uiten, dat levert alleen maar kwade gezichten op.‘

En zo kwam er aan het einde van de avond zoals verwacht toch een ‘voor’ voor de miljoenensteun. Mits dat zou blijken dat er echt geen staatsteun en oneerlijke concurrentie is. dan pas wordt er een handtekening gezet.

Steeds als je denkt dat het laatste besluit over de ‘Poort’ genomen is, blijkt er toch weer een staartje te komen… De SP blijft erbovenop zitten.

Nee tegen miljoenen voor Poort van Limburg

U bent hier