h

Weer(t) naar School..

19 augustus 2018

Weer(t) naar School..

Het is weer zover de scholen gaan weer beginnen. Voor velen weer wennen aan al die fietsen in het straatbeeld of aan al die auto´s rond de scholen waarmee ouders hun kinderen in alle haast even afzetten. Er zal gelachen worden en er zullen ook traantjes vloeien van kinderen die hun ouders gaan missen.

Maar ook een tijd van zorgen voor veel ouders die maar eens moeten gaan kijken hoe ze alles weer moeten gaan betalen om hun kind goed onderwijs én alles wat er tegenwoordig bij komt kijken op school te kunnen bieden.

En ja  er zijn vangnetten, maar zou het niet beter zijn als de overheid  gewoon het belang van goed onderwijs eens ging organiseren? Zoals gratis boeken en schoolbenodigdheden, goed betaalde en opgeleide docenten. Minder grote besturen, minder regeldruk en méér écht onderwijzen in behapbare klassen qua aantal leerlingen. Betere en méér tijd voor persoonlijke begeleiding van kinderen die dat nodig hebben

Zaken die voor velen niet in deze eerste dagen opgelost zullen zijn, maar ik wilde ze wel benoemen, omdat ik gelukkig weet dat de SP deze zaken ook belangrijk vindt en continu bespreekbaar maakt. kijk hier  

Ik wil in ieder geval iedereen een fantastisch begin van schooljaar 2018-2019 toewensen.

PS: En mochten jullie verkeerstechnisch nog plekken bij school weten, die jullie eng of gevaarlijk vinden dan moet je dat natuurlijk maar even (liefst met foto's of filmpjes) doorgeven  dan nemen we contact met je op.

 

https://www.leergeld.nl/weert/

https://programma.sp.nl/hoofdstuk/5-de-kleine-klassenstrijd-voor-beter-onderwijs

U bent hier