h

Riya Geboers in VNG magazine over ‘de informatiesamenleving’

15 december 2017

Riya Geboers in VNG magazine over ‘de informatiesamenleving’

Deze maand staat SP raadslid Riya Geboers met een uitbreid interview in het VNG-magazine, het ‘vakblad’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Geboers is bibliothecaris en daarom heeft het onderwerp haar bijzondere interesse.

‘In de bibliotheek zie ik immers vaak mensen worstelen met de computer als ze digitaal moeten communiceren oftewel formulieren moeten invullen of printjes maken. Echt niet iedereen heeft thuis een computer. En dan is het nog maar de vraag of je er goed genoeg mee kunt omgaan,’ aldus Riya Geboers.

Als het in de gemeenteraad over informatiesystemen gaat dan worden daar vaak computersystemen in het stadhuis en samenwerkingsverbanden met andere gemeentes mee bedoeld. Maar over hoe de gemeente met haar inwoners communiceert, daar gaat het te weinig over.

‘Digitaal wat kan, maar menselijk contact waar dat nodig is, moet het uitgangspunt zijn. We gaan als raad niet over de techniek die de gemeente gebruikt. Maar wel over wat voor soort gemeente we willen zijn en hoe we onze inwoners het beste kunnen ondersteunen,’ zo besluit Geboers

U bent hier