h

SP langs de deuren in Groenewoud

3 juli 2017

SP langs de deuren in Groenewoud

Foto: Nico van de Bent / www.weert.sp.nl

Op één juli organiseerde de SP een ‘super-zaterdag’. Tijdens een super zaterdag gaan duizenden SP’ers in het hele land de straat op om te spreken met de mensen. In Weert werd de kans aangegrepen om met omwonenden van de pinautomaat aan de Limburglaan te spreken over het verdwijnen van deze voorziening.

Toen vorige week bekend werd gemaakt dat de pinautomaat aan de Limburglaan zal worden gesloten zette de SP al een handtekeningenactie op touw bij de pinautomaat. Vele gebruikers wilden maar al te graag tekenen vóór behoud van de automaat. De handtekeningen zijn aangeboden aan de Rabobank.

Tijdens de gesprekken zaterdag in de buurt kwamen dezelfde reacties naar voren. Vele buurtbewoners zijn niet te spreken over het besluit. Er is in de buurt dan ook amper een alternatief. Vooral ouderen zijn bang dat het voor hun steeds lastiger wordt om geld te kunnen opnemen.

Velen gaven ook aan te hopen dat de gemeente haar best wilt doen om banken te motiveren om een pinautomaat te plaatsen in het nieuwe winkelcentrum aan de Ringbaan-oost. Dit is wat de SP betreft ook een veiligere plek omdat er geen omwonenden zijn. Uiteraard zullen de socialisten de boodschap uit de buurt overbrengen aan het gemeentebestuur.

U bent hier