h

SP overhandigd handtekeningen aan Rabobank

26 juni 2017

SP overhandigd handtekeningen aan Rabobank

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De SP heeft vanmiddag de handtekeningen die afgelopen vrijdag bij de pinautomaat aan de Limburglaan werden opgehaald overhandigd aan bankdirecteur Jules Coenen. Nico van de Bent en Jeroen Goubet werden zeer netjes welkom geheten en spraken uitgebreid over de petitie met de directeur.

Die gaf nogmaals aan begrip voor de actie van de SP te hebben en het zeer te betreuren dat de pinautomaat moet verdwijnen. Maar ook dat hij achter de keuze staat omdat die gebaseerd is op veiligheid en dat het besluit niet wordt teruggedraaid. De bank onderzoekt op dit moment hoe de service aan haar klanten op andere manieren verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld of er ergens in Weert een nieuwe automaat bij kan komen op een veiligere plek.

De SP is zeer te spreken over de reactie van de bank. ‘Het is ons duidelijk dat de keuze oprecht uit veiligheidsoverwegingen is gemaakt. Heel netjes dat de directeur ons vrijdag en vandaag uitgebreid te woord stond om de beslissing uit te leggen. Hij vroeg om begrip en dat hebben we zeker. Maar we hebben namens de ongeveer honderd mensen die vrijdag getekend hebben duidelijk gemaakt dat we graag zouden zien dat de bank blijft zoeken naar mogelijkheden om de service te verbeteren,’ aldus SP-fractievoorzitter Jeroen Goubet.

De pinautomaat zal vanaf aanstaande maandag gesloten zijn. Bij de automaat vonden 100.000 transacties per jaar plaats aldus de Rabobank. De SP bekijkt nog of en hoe de actie voortgezet kan worden.

U bent hier