h

SP in actie vóór de pinautomaat

25 juni 2017

SP in actie vóór de pinautomaat

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De SP voerde vrijdagmiddag actie voor het behoud van de pinautomaat aan de Limburglaan in de wijk Groenewoud. De Rabobank wil deze pinautomaat sluiten omdat het gevaar voor een plofkraak te groot zou zijn. In twee uurtjes tijd werden er ruim negentig handtekeningen opgehaald.

Het was druk op vrijdagmiddag bij de pinautomaat. Auto’s van mensen reden af en aan, soms stond er zelfs een korte rij bij de automaat. Ernaast stond de SP met een handtekeningenlijst en bijna iedereen tekende meteen. Een jongeman verklaarde ‘ik kom uit Ell en als ik wil pinnen moet ik naar deze automaat of naar Thorn. Heel vervelend dat deze ook al weggaat.’ Zijn vriendin die in de auto zat kwam ook meteen even tekenen.

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

Opvallend was dat veel ouderen van de automaat gebruik maken. ‘Hier staat geen rij en ik kan de auto even voor niks kwijt. Het hoeft hier allemaal niet zo gehaast’, verklaarde een oudere mevrouw die met haar zoon kwam pinnen.

Sommige mensen kwamen zelfs speciaal naar de SP-tafel met parasol om te tekenen. De actie trok namelijk ook flink wat aandacht via social media.

Heel bijzonder was dat de directeur van de Rabobank even een kijkje kwam nemen. ‘Prima dat jullie hier staan, dat is de democratie aan het werk. Ik zou het apparaat ook liever niet weg halen maar de criminelen beslissen dat voor ons. Er wonen hierboven mensen en ik wil het risico niet nemen dat er met hen iets gebeurt als hier een plofkraak plaatsvindt.’ Hij doelde daarmee op de recente kraken die plaatsvonden in Ell en in de Weerter wijk Boshoven met enorme schade tot gevolg.

Hij vroeg om begrip. Uiteraard is het de SP duidelijk dat er twee kanten aan het verhaal zitten. Maar hoe je het ook wend of keert, het verdwijnen van pinautomaten is een achteruitgang van voorzieningen in de wijk.

De directeur wees op andere diensten die de bank biedt, bijvoorbeeld het thuisbrengen van geld door de bank voor mensen die slecht ter been zijn. De SP deed de suggestie om de sluiting van de pinautomaat aan te grijpen om dat beter onder de aandacht te brengen. De SP vindt het overigens heel netjes dat de directeur even langskwam en zeer beleefd was.

De SP zal de handtekeningen aanstaande maandag aan de bank overhandigen.

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

U bent hier