h

Weerter SP-raadslid Bert Peterse in top 25 kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

29 augustus 2016

Weerter SP-raadslid Bert Peterse in top 25 kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

De SP Weert is erg trots met het bericht dat afdelingsvoorzitter en raadslid Bert Peterse op de 25e plek komt te staan van de kandidatenlijst voor de Twee Kamerverkiezingen in maart volgend jaar.

De lijst werd afgelopen vrijdag bekrachtigd door het landelijke partijbestuur van de SP. In januari mogen de SP leden tijdens een verkiezingscongres zich uitspreken over de lijst en het nog te presenteren verkiezingsprogramma. In 2006 stond Weertenaar Paul lempens ook op de 25e plek en werd toen gekozen.

“Het is een enorme eer dat ik op de kandidatenlijst van de SP deze plek mag innemen,” zegt Bert Peterse. “Ik vind het de meest spannende plek op de lijst, want in 2006 haalde de SP 25 zetels. Daarnaast ben ik trots op mijn partij en dat ik campagne met deze fantastische groep mensen mag gaan voeren. Er valt in maart echt wat te kiezen: gaan we door met dit afbraakbeleid, of kiezen we er voor dat mensen een fatsoenlijk inkomen hebben om van rond te komen, kinderen fatsoenlijk les krijgen en maken we een vuist tegen racisme en uitsluiting?”

In 2010 stond Bert Peterse als nummer 5 op de kandidatenlijst van de SP in Weert. Peterse volgde in september 2011 Jan Tak op en zit sindsdien in de gemeenteraad van Weert. Daar werd hij gekozen tot beste nieuwkomer 2010-2014. Na de verkiezingswinst in 2014 voerde Bert samen met lijsttrekker Jeroen Goubet de onderhandelingen, waarna  de SP in de coalitie terecht kwam. In de gemeenteraad zet Peterse zich in voor een betere spreiding van kennis, inkomen en macht. Daar wil hij zich ook in de Tweede Kamer voor gaan inzetten: 'Als we kennis, inkomen en macht beter spreiden, wordt iedereen daar beter van, niet alleen in Nederland, ook in Europa en op deze wereld.'

In 2006 stond Paul Lempens eveneens op plek 25. Dit was op een regionale kieslijst. Toch werd Paul destijds in de Tweede Kamer verkozen.

U bent hier