h

Creatieve oplossing halen en brengen Oelemarkt niet mogelijk?

7 oktober 2015

Creatieve oplossing halen en brengen Oelemarkt niet mogelijk?

Foto: Nico van den Bent / mla

De SP stelde begin dit jaar voor om een ‘Kiss en Ride- strook langs de Emmasingel in te stellen. Een stukje voorbij de Oelemarkt zouden ouders die de stappende bezoekers op het Weerter horecaplein komen ophalen even kunnen stoppen. Dat scheelt een hoop verkeerschaos, én er zijn al ouders bekeurd omdat ze ergens stopte waar dat niet de bedoeling was. Maar de gemeente zegt nu nee.

De strook langs de Emmasingel is nu bedoeld voor laden en lossen voor winkels in de Binnenstad.In de avonduren staan er auto's geparkeerd. De strook aanmerken tot een Kiss en Ride-zone zou dat niet meer mogelijk maken, want dan moet de bestuurder in de auto blijven wachten tot de passagier is in of uitgestapt, Vreemd vindt de SP.

SP commissielid Nico van den Bent. ‘Laden en lossen gebeurt overdag. Stappen gebeurt ’s avonds en ’s nachts. Totaal geen overlap dus. De strook kan voor allebei gebruikt worden. Maar in plaats van dat de gemeente naar een goede oplossing kijkt lijken regeltjes de boventoon te voeren.

De SP wil gaan bekijken of er een manier is te vinden om allebei mogelijk te maken. Daar is misschien wat creativiteit voor nodig.

Van den Bent: ‘We gaan nog een keertje het gesprek met de wethouder aan om te kijken of er iets mogelijk is. Er staat dus hopelijk geen definitieve streep door het idee’.

U bent hier