h

College en raad bezoeken vluchtelingen

16 september 2015

College en raad bezoeken vluchtelingen

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Het college van Burgemeester en Wethouders en enkele raadsleden gingen vanmiddag persoonlijk een kijkje nemen in het vluchtelingenopvangcentrum in de Van Hornekazerne. Ook tijdens het bezoek kwamen de bussen met vluchtelingen aan. Aangrijpende taferelen maar wat overheerste was het gevoel van dankbaarheid dat de vluchtelingen lieten zien.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet. ´Wachtend bij de ingang kwam er een bus vol vluchtelingen aan. Bij het zien van de kopjes van al die kleine kinderen in de bus schoot ik helemaal vol. Het enige dat mensen bij zich hadden was een plastic tas of een klein koffertje en de kleding aan hun lijf. De mensen kijken je oprecht dankbaar aan dat ze een plek hebben gevonden waar ze kunnen gaan slapen en zich weer een beetje veilig kunnen voelen.´

SP-raadslid Riya Geboers, die Arabisch spreekt, sprak samen met burgemeester Heijmans in de kantine van de kazerne een groep Syrische vluchtelingen toe die een kwartier daarvoor was aangekomen.

Foto: Jan Leenders

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Het bezoek was kort vooral om de mensen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers niet van hun belangrijke werk af te houden. Het was voor de raadsleden en het college zichtbaar ook wat ongemakkelijk om rond te lopen tussen mensen die ook nog niet goed weten wat hen overkomt.

´Ik begrijp nog steeds de weerstand, boosheid en angst maar ga eens aan de poort kijken. Praat eens met de mensen die richting de stad lopen. Het voelt er helemaal niet onveilig of eng. Ook op het terrein trouwens niet. Ik zou willen dat ik de dankbaarheid die ik van de vluchtelingen voelde met meer mensen kon delen.´ aldus Jeroen Goubet

U bent hier