h

Vrede en oorlog

18 september 2016

Weert staat stil bij haar gevallenen

Foto: Sjoerd van Hoof / weertdegekste.nl

Gisterenavond vond de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Weert plaats. Op 22 september 1944 werd Weert bevrijd door het Engelse Suffolkregiment. Wethouder Sterk stond als loco-burgemeester bij de Rumolduskapel stil bij de gevallenen.

Lees verder
14 juni 2016

Delegatie uit Irak te gast bij SP

Foto: onbekend / SP Weert

Vorige week was een jongerendelegatie van vier mannen en een vrouw uit Irak te gast bij de SP. Om in de praktijk te zien en te leren hoe activisme werkt, hoe je je samen kunt inzetten voor een betere wereld. Faisal Nasser, vredesactivist (woonde lang in Weert) begeleidde de groep.

Lees verder
13 mei 2016

Gemengde gevoelens over hulp burgemeester aan onderduiken Syrisch gezin

Deze week werd bekend dat burgemeester Heijmans medewerking heeft verleend aan het onderduiken van een Syrisch gezin in Weert. Het gezin zou uit elkaar vallen omdat leden van het gezin in twee verschillende landen, Nederland en Duitsland, een asielaanvraag hebben gedaan. Nadat burgemeester Heijmans via gebruikelijke wegen heeft geprobeert om het uit elkaar vallen van het gezin te voorkomen steunde hij uiteindelijk deze actie.

Lees verder
16 september 2015

College en raad bezoeken vluchtelingen

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Het college van Burgemeester en Wethouders en enkele raadsleden gingen vanmiddag persoonlijk een kijkje nemen in het vluchtelingenopvangcentrum in de Van Hornekazerne. Ook tijdens het bezoek kwamen de bussen met vluchtelingen aan. Aangrijpende taferelen maar wat overheerste was het gevoel van dankbaarheid dat de vluchtelingen lieten zien.

Lees verder
16 september 2015

Gemeenteraad in grote meerderheid akkoord met vluchtelingenopvang

Foto: Riya Geboers / SP Weert

In een openbare raadsvergadering werd vanavond door de gemeenteraad van Weert  bijna unaniem ingestemd met de opvang van duizend vluchtelingen voor een periode van vijf jaar op het terrein van de Van Hornekazerne in Weert. De SP had eerder al daar haar warme steun aan te kunnen geven.

Lees verder
14 september 2015

Drukke en emotionele infoavond over vluchtelingenopvang

Foto: Bert Peterse / SP Weert

Bijna zeshonderd mensen kwamen vanavond naar de informatiemarkt die de gemeente in de hal van het stadhuis organiseerde over de komst van asielzoekers naar de van Hornekazerne. Al met al verliep de avond ondanks de drukte en de emotie redelijk netjes en rustig.

Lees verder
13 september 2015

Geen acute opvang vluchtelingen in Weert

De SP heeft zaterdagmiddag besloten om niet in te stemmen met de onmiddellijke opvang van vluchtelingen in de Van Hornekazerne in Weert. Tijdens een haastig ingelaste raadsbijeenkomst deed staatssecretaris Dijkhoff van Asiel persoonlijk dit verzoek aan het Weerter stadsbestuur.

Lees verder
11 september 2015

Toch opvang vluchtelingen in kazerne

Deze week werd bekend dat er een vluchtelingenopvang in de leegstaande Van Hornekazerne in Weert gevestigd gaat worden. Tijdens een besloten gemeenteraadsvergadering werd de raad gisteravond door het College van Burgemeester en wethouders geïnformeerd. Vanmiddag bracht de gemeente het nieuws tijdens een persconferentie officieel naar buiten. Het besluit van het Centraal orgaan opvang Asielzoekers (COA) om vluchtelingen in Weert te vestigen is in samenspraak met de gemeente genomen.

Lees verder
23 augustus 2015

Riya Geboers bij Irak-demonstratie in Den Haag

Foto: Riya Geboers / SP Weert

Weerter SP raadslid Riya Geboers protesteerde gisteren samen met tientallen anderen bij de Irakese ambassade in Den Haag.  De demonstranten protesteren tegen corruptie en vóór vrijheid, democratie en goede voorzieningen in Irak.

Lees verder
1 mei 2015

Weert staat voor humane opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

SP-wethouder Paul Sterk heeft bij de gemeenteraad laten weten dat Weert staat voor humane opvang uitgeprocedeerde asielzoekers. Momenteel vindt er in Weert geen opvang plaats, maar is dit regionaal georganiseerd in Venlo. De 15 gemeenten in Noord en Midden Limburg zien weinig in het Bed-Bad-Brood akkoord dat door regeringspartijen PvdA en VVD is gesloten. Wethouder Sterk gaf aan zich via de regio en de VNG in te spannen het bereikte akkoord te beoordelen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier