h

Gemeenteraad in grote meerderheid akkoord met vluchtelingenopvang

16 september 2015

Gemeenteraad in grote meerderheid akkoord met vluchtelingenopvang

Foto: Riya Geboers / SP Weert

In een openbare raadsvergadering werd vanavond door de gemeenteraad van Weert  bijna unaniem ingestemd met de opvang van duizend vluchtelingen voor een periode van vijf jaar op het terrein van de Van Hornekazerne in Weert. De SP had eerder al daar haar warme steun aan te kunnen geven.

Ondanks dat de gemeenteraad in de afgelopen dagen al veel informatie had gekregen was er ruimte voor vragen en die werd ook genomen. De raadsvergadering verliep rustig. Er was minder opkomst van publiek dan verwacht.

Burgemeester Heijmans bevestigde nogmaals dat de gemeente inzet op duizend vluchtelingen voor vijf jaar en niet meer. Ook om de plannen die er al waren voor het kazerneterrein niet in de weg te zitten. Er leven in de Weerter samenleving zorgen dat er meer vluchtelingen gehuisvest gaan worden. ‘we hebben eerder niet ingestemd met de acute opvang van vluchtelingen en dat signaal heeft Den Haag ter harte genomen. Als er een nieuw verzoek komt dan kom ik weer eerst bij uw gemeenteraad terug’ aldus Heijmans.

Foto: Weert actueel / Weert actueel

Inmiddels zijn de eerste vluchtelingen in Weert gearriveerd.

U bent hier