h

Weert staat voor humane opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

1 mei 2015

Weert staat voor humane opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

SP-wethouder Paul Sterk heeft bij de gemeenteraad laten weten dat Weert staat voor humane opvang uitgeprocedeerde asielzoekers. Momenteel vindt er in Weert geen opvang plaats, maar is dit regionaal georganiseerd in Venlo. De 15 gemeenten in Noord en Midden Limburg zien weinig in het Bed-Bad-Brood akkoord dat door regeringspartijen PvdA en VVD is gesloten. Wethouder Sterk gaf aan zich via de regio en de VNG in te spannen het bereikte akkoord te beoordelen.

Als het aan de SP ligt moeten mensen die terug kunnen ook daadwerkelijk terug. SP-leider Emile Roemer: “Iedereen begrijpt dat we niet alle migranten een verblijfsvergunning kunnen geven. Ik denk dat alle partijen in deze Kamer het daar over eens zijn. Daarom is het ook logisch dat je beter organiseert dat mensen die echt terug kunnen daadwerkelijk terugkeren. Dit compromis doet dat echter zéker niet. En laat helder zijn: onder geen enkele omstandigheid gooien we mensen op straat om te slapen in portieken en onder bruggen. In ons rijke land hoeft niemand op straat te slapen en uit de vuilnisbak te eten. Uitgeprocedeerd of niet.”

Zie ook: Roemer: ‘In een rijk land slaapt niemand op straat’

U bent hier