h

SP helpt mee met schoonmaak Lichtenberg

3 juli 2015

SP helpt mee met schoonmaak Lichtenberg

In de aanloop naar het evenement ‘Lichtenberg Experience’ tijdens de open monumentendag op 13 september aanstaande wordt het openluchttheater op 19 juli schoongemaakt. De SP helpt ook een handje mee.

Diverse SP’ers waaronder SP-fractievoorzitter Jeroen Goubet zullen de handen uit de mouwen steken om bladeren en onkruid te verwijderen. Eerder hielp de SP ook al eens mee aan een grote schoonmaak. Het openluchttheater wordt de laatste jaren stilaan weer gebruikt voor activiteiten. De eerdere twee edities van de Lichtenberg Experience waren een groot succes.

de festiviteit is een initiatief van het Weerter Mannenkoor. Deze vereniging neemt ook de organisatie van de derde editie in september voor haar rekening. Samen met de gemeente wordt ook de schoonmaakactie georganiseerd waarvoor iedereen zich als vrijwilliger aan kan melden via info@weertermannenkoor.nl

De Lichtenberg, gebouwd in de jaren ´50 van de vorige eeuw, werd in 2006 een gemeentelijk monument en in 2010 een rijksmonument. Omdat het openluchttheater privaat eigendom is, is het tot nu toe niet toegankelijk voor het publiek. In april kwam de gemeente echter tot een overeenkomst met eigenaar Stichting Provisus om grond in het gebied Weert West uit te ruilen.

De SP zet zich al zeker tien jaar in voor het opnieuw in gebruik nemen van De Lichtenberg. De grondruil is de doorbraak waarop lang is gewacht. Het theater is een belangrijk element in het gebied Weert West waar ook de kazerne ligt, de Weerter paardensport zich concentreert en er al diverse andere recreatiemogelijkheden zijn. De gemeente wil het gebied in de komende jaren als één geheel gaan ontwikkelen.

U bent hier