h

Lichtenberg

31 oktober 2019

OPINIE: Foute deal met Kazerneterrein blijkt nog steeds domme fout

In december 2004 moest een geheime gronddeal van miljoenen met Defensie, projectontwikkelaar Gordijn en het Bisschoppelijk College over het Kazerneterrein onder grote druk van wethouder Verheggen door de gemeenteraad worden gejast. De gemeente was eigenaar van dit grote terrein aan de rand van de stad, maar na de deal niet meer. Nu, 15 jaar later, doet de gemeente van alles om weer een beetje te zeggen te krijgen over het Kazerneterrein. De toenmalige gemeenteraad stemde vóór de deal. Héél Gallië uhm de héle gemeenteraad?Lees verder
2 februari 2018

Lichtenberg in juli 2019 opgeknapt en klaar voor gebruik

Door een bijdrage van de provincie van 380.000 euro gaat het Openluchttheater De Lichtenberg definitief opgeknapt worden. Ook de Stichting Horne Quartier (HQ), sinds vorig jaar eigenaar van het theater, steekt er geld in. De restauratie gaat in totaal zo’n één miljoen euro kosten en moet in juli volgend jaar klaar zijn.

Lees verder
30 maart 2017

Raad stemt in met verkoop Lichtenberg

Een tientallen jaren oude wens ging gisterenavond in vervulling. Openluchttheater De Lichtenberg komt in handen van de gemeente. Deze verkoopt het vervolgens meteen door aan de organisatie Horne Quartier (HQ) die ook de naastgelegen voormalige Van Hornekazerne in bezit heeft. Horne Quartier gaat De Lichtenberg opknappen en weer in gebruik nemen. De gemeenteraad was gisteren uiterst positief over dit plan maar wilde wel garanties over de publieke toegankelijkheid van De Lichtenberg.

Lees verder
3 februari 2016

Weg nu echt vrij voor ontwikkelingen Weert-west

Deze week sloot de gemeente Weert een grote vastgoedovereenkomst waardoor de toekomst van het gebied Weert-West in eigen handen komt. De gemeente koopt voor 7,6 miljoen euro de voormalige Van Hornekazerne, de Nelissenhofweg en het naastgelegen terrein waar het Bisschoppelijk College stond van de Rijksvastgoeddienst. Voor datzelfde bedrag wordt enkel het kazerneterrein meteen doorverkocht aan de Stichting Horne Quartier.

Lees verder
18 juli 2015

Lichtenberg weer schoon

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

SP raadsleden Jeroen Goubet, Karin Duijsters en commissielid Nico van den Bent hielpen vandaag net als tientallen andere vrijwilligers mee met het schoonmaken van het openluchttheater De Lichtenberg. Het weer zat mee en na een uurtje of vier, flink wat zweetdruppels en een paar blaren zat de klus erop.

Lees verder
3 juli 2015

SP helpt mee met schoonmaak Lichtenberg

In de aanloop naar het evenement ‘Lichtenberg Experience’ tijdens de open monumentendag op 13 september aanstaande wordt het openluchttheater op 19 juli schoongemaakt. De SP helpt ook een handje mee.

Lees verder
11 september 2012

Lichtenberg smaakt naar meer!

Afgelopen zondag bezocht ik en maarliefst drieduizend andere belangstellenden openluchttheater De Lichtenberg in Weert. Dit prachtige en unieke openluchttheater wordt ondanks dat het een rijksmonument is al bijna twintig jaar niet meer gebruikt en is sterk vervallen. Totdat het Weerter mannenkoor eerder dit jaar een prachtig initiatief nam.

Lees verder
21 oktober 2010

Lempens helpt mee aan onderhoud Lichtenberg

Paul LempensDonderdag heeft SP-raadslid Paul Lempens meegeholpen met een groep jongeren om op de Lichtenberg groot onderhoud te doen. Het openluchttheater is helemaal overwoekerd met groen.

Lees verder
17 juli 2010

Weert herdrukt boek architect Weegels

FatimakerkDe gemeente Weert gaat een boek over de Weerter architect Pierre Weegels herdrukken. Wethouder Coolen heeft een voorstel van de SP hierover overgenomen.

Lees verder
5 juni 2010

SP-kamerlid van Leeuwen bezoekt De Lichtenberg

Werkbezoek aan De LichtenbergSP Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen was gisteren op bezoek in Weert. Hij kreeg daar een rondleiding van een gemeenteambtenaar in het complex De Lichtenberg. De gemeente heeft een deel van het complex nu in eigendom, heeft een ontwikkelingsvisie opgesteld en is in afwachting voor de Rijksmonumentenstatus.

Lees verder

Pagina's

U bent hier