h

Weert herdrukt boek architect Weegels

17 juli 2010

Weert herdrukt boek architect Weegels

FatimakerkDe gemeente Weert gaat een boek over de Weerter architect Pierre Weegels herdrukken. Wethouder Coolen heeft een voorstel van de SP hierover overgenomen.

In 2007 heeft de gemeente Weert onderzoek heeft gedaan naar architect Pierre Weegels en heeft over zijn werk een tentoonstelling plaatsgehad in de Tiendschuur. Bij die gelegenheid een boekje is verschenen met de titel "Pierre Weegels fecit", welk boekje gratis is verspreid.

Het boekje geeft niet alleen een goed inzicht in het werk van architect Weegels, maar heeft ook prachtige beelden van de wijk Fatima opgeleverd. Het boekje kan daarom prima worden ingezet voor de promotie van Weert.
Omdat er van dit boekje thans geen exemplaren meer beschikbaar zijn, heeft de SP gevraagd om een herdruk. Zij is blij dat wethouder Coolen van cultuur dit heeft toegezegd.

Pierre Weegels (Weert, 20 oktober 1904 - Weert, 1 oktober 1966) was een modernistisch architect, die zich liet inspireren door Le Corbusier. Belangrijke werken van Weegels zijn onder meer de Fatimakerk en het
Lichtenbergcomplex.

U bent hier