h

SP en VVD gaan chaos rond station met projectleider bekijken

2 november 2014

SP en VVD gaan chaos rond station met projectleider bekijken

De gemeente gaat samen met de SP en de VVD de verkeerssituatie rondom het Stationsplein en de fietsenstallingen aan het Stationsplein en de Parallelweg opnieuw bekijken. De afgelopen tijd zijn er veel  klachten te horen over de nieuwe verkeerssituatie rond het Station.

De meest gehoorde klachten zijn dat op het Stationsplein niet duidelijk is wat wel en niet mag en dat er te weinig fietsenstallingen zijn of dat ze verplaatst moeten worden.

SP raadslid Karin Duijsters over de verkeerssituatie; ‘De verleden week geplaatste verkeersborden zijn niet goed zichtbaar en scheppen geen duidelijkheid. Dit verward voetgangers, fietser en automobilisten en zorgt voor gevaarlijke situaties op het Stationsplein.

In oktober hebben Karin Duijsters en Joey Engelen van de VVD wethouder Litjens aangesproken op de capaciteit van de fietsenstallingen en dat er mogelijk fietsenrekken moeten worden verplaatst vanaf de Parallelweg naar het Stationsplein. Dit signaal heeft ertoe geleid dat er geen bonnen uitgedeeld worden totdat hier naar gekeken is.

SP raadslid Karin Duijsters: “Je kunt het niet maken om bekeuringen uit te delen en fietsen die buiten de rekken zijn geplaatst te ruimen als het erop lijkt dat de capaciteit niet voldoende is.”

Verder is de gemeente vergeten stallingen te plaatsen voor grote fietsen, bakfietsen en scooters, met als gevolg dat deze tussen de fietsenstallingen worden neergezet.

Aankomende dinsdag 4 november word de situatie op initiatief van Joey Engelen rondom het Station opnieuw bekeken door de projectleider van de gemeente samen met raadsleden, commissieleden en collegeleden. Karin Duijsters zal hierbij ook aanwezig zijn. De SP houdt de ontwikkelingen rondom het Stationsplein nauwlettend in de gaten.

In 2006 vroeg de SP al om verkeersmaatregelen op het Stationsplein

In 2007 vroeg de SP met succes ook al om extra fietsenstallingen.

U bent hier