h

SP vraagt om maatregelen Stationsplein

4 juli 2006

SP vraagt om maatregelen Stationsplein

StationspleinDe SP wil maatregelen om de verkeersveiligheid voor fietsers op het Stationsplein beter te beschermen. Afgelopen vrijdag gebeurde er wederom een ongeluk op het Stationsplein waarbij een fietser dodelijk verongelukt is.

Deze fietser reed rechtdoor vanuit de Stationstunnel en werd overreden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg.

De SP denkt concreet aan het beter scheiden van fiets- en autoverkeer middels aparte verkeerslichten die niet gelijktijdig het sein veilig krijgen. Maar ook andere maatregelen die het veiliger maken voor de zwakkere verkeersdeelnemers moeten worden bekeken, aldus de SP. Gezien het feit dat het niet het eerste dodelijke ongeval op deze plaats is verzoekt de partij de gemeente om op zo kort mogelijke termijn maatregelen te treffen.

"Je moet altijd verschil maken in zaken waar je wel en niet iets aan kan doen. Verkeer is mensenwerk. Dit is dus een situatie die kan en moet worden verbeterd." aldus de SP. De SP heeft eerder bij monde van raadslid Herman Beuvens hierover opmerkingen gemaakt in de commissie Economische Zaken.


Het Stationsplein. Nabij de vluchtheuvel op de voorgrond vond vrijdag het dodelijke ongeval plaats.

De SP in een brief aan de raad:


Verkeersveiligheid fietsers Stationsplein

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Weert
Kopie aan de raad

Weert, 1 juli 2006

Geacht College,

Afgelopen vrijdag gebeurde er wederom een ongeluk op het Stationsplein waarbij een fietser dodelijk verongelukt is. Deze fietser reed rechtdoor vanuit de Stationstunnel en werd overreden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg.

Je moet altijd verschil maken in zaken waar je wel en niet iets aan kan doen.
Verkeer is mensenwerk. Dit is dus een situatie die kan en moet worden verbeterd.
Wij denken concreet aan het beter scheiden van fiets- en autoverkeer middels aparte verkeerslichten die niet gelijktijdig het sein veilig krijgen. Maar ook andere maatregelen die het veiliger maken voor de zwakkere verkeersdeelnemers moeten worden bekeken.
Hierbij verwijzen wij ook naar onze eerdere opmerkingen in de commissie Economische Zaken bij de behandeling van de verkeers – en vervoernota over het kruispunt bij de Stadsbrug.

Gezien het feit dat het niet het eerste dodelijke ongeval op deze plaats is willen wij u verzoeken op zo kort mogelijke termijn maatregelen te treffen. Graag uw spoedige reactie.

Namens de SP afdeling Weert,

PPE Lempens
HJH Beuvens

U bent hier