h

Bij het overlijden van Peter Vink

29 januari 2014

Bij het overlijden van Peter Vink

Geschokt, diep geschokt heeft het bestuur en de fractie van de SP gisterenavond kennis genomen van het zeer onverwachts overlijden van Peter Vink, nummer vier op onze kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Alle niet-noodzakelijke verkiezingsactiviteiten van de SP worden voorlopig opgeschort uit respect voor Peter en zijn familie.

Peter Vink overleed gisteravond nadat hij zondag met hartproblemen in het ziekenhuis was opgenomen. De schok is voor ons nauwelijks te bevatten temeer omdat Peter de laatste weken, tot aan afgelopen zaterdag toe, nauw betrokken was bij de campagne voor de aanstaande verkiezingen.

Peter Vink werkte tot aan zijn pensioen vorig jaar als werkbegeleider bij sociale werkvoorziening De Risse. Hij stond bekend als een onvermoeibare vechter die altijd opkwam voor de mensen van De Risse. Sinds hij in 1996 lid werd van de SP was hij een belangrijk aanspreekpunt voor de SP-afdeling binnen De Risse. Zijn kennis van en vechtlust voor de sociale werkvoorziening wilde hij maar wat graag in gaan zetten in de Weerter gemeenteraad na 19 maart. Zo ver heeft het tot ons groot verdriet niet mogen komen. Peter Vink is 64 jaar geworden.

De SP schort voorlopig alle niet-noodzakelijke verkiezingsactiviteiten op. Wij wensen uiteraard in de eerste plaats zijn familie veel sterkte toe met dit verschrikkelijke verlies.

U bent hier