h

Kandidatencommissie SP overtuigd: meer dan voldoende talent klaar voor raadsverkiezingen

1 september 2013

Kandidatencommissie SP overtuigd: meer dan voldoende talent klaar voor raadsverkiezingen

Deze week rondde de kandidatencommissie van de SP, die de kieslijst van de socialisten voor de aanstaande raadsverkiezingen op gaat stellen, haar serie gesprekken met kandidaten af. Met zo´n vijftien SP-leden is deze zomer gesproken over een verkiesbare plek op de lijst.

De commissie kijkt met een goed gevoel terug op de gesprekken. Er is veel vertrouwen dat er een kieslijst opgesteld kan worden met voldoende kandidaten die klaar zijn voor het raadslidmaatschap. SP-kandidaten krijgen van het landelijke SP-scholingsteam namelijk een uitgebreide training ter voorbereiding.

Naast alle drie de SP-raadsleden die verkiesbaar zijn, een aantal mensen dat al eerder op de kandidatenlijst stond en de training ooit volgde, vaardigt SP voor de nieuwe lijst elf mensen af naar de cursus. Zeven voltooiden de cursus onlangs al, vier beginnen er in september.

SP-fractievoorzitter Jeroen Goubet, zelf onderdeel van de kandidatencommissie, is bij en optimistisch. ‘De SP moet in Weert flink gaan groeien, maar we moeten dat dan ook kunnen. Als je meedoet aan de verkiezingen is het je verantwoordelijkheid om voldoende goede mensen te hebben die de stem van de mensen in de raad kunnen vertegenwoordigen. Een jaar terug konden we moeilijk zeggen of we er klaar voor waren, maar het blijkt uit de gesprekken van de laatste weken dat we ons voor niets zorgen maakten. Heel veel Weerter SP-leden willen de verantwoordelijkheid zelfs graag nemen. Ongelofelijk om te zien hoe gedreven zoveel mensen zijn en hun idealen via SP voor de Weert in willen zetten.’

De kandidatencommissie zal de komende weken gebruiken om de kieslijst in concept op te gaan stellen. Uiteindelijk mogen de SP-leden in oktober stemmen over de lijst. Tijdens die ledenvergadering wordt dus ook bekend wie er voor de SP in Weert lijsttrekker zal worden.

Ledenvergadering: SP Weert doet mee aanraadsverkiezingen 2014

U bent hier