h

Geluidsscherm Ringbaan Noord definitief

9 november 2012

Geluidsscherm Ringbaan Noord definitief

Stapvoets rijden op de Ringbaan Noord. Op de achtergrond links huizen aan de Ravenburg en in de verte rechts de rotonde Eindhovenseweg.Tijdens de vergadering over de Weerter begroting voor 2013 vorige week reserveerde de gemeenteraad definitief geld voor de aanleg van een geluidsscherm langs de Ringbaan Noord in 2013. Een definitieve overwinning voor de bewoners ondanks dat met name de PvdA nog roet in het eten probeerde te strooien.

De PvdA diende een motie (voorstel) in om het geluidsscherm te schrappen. iets wat de partij overigens eerder al een keer probeerde. Op deze manier wilde de PvdA dik een half miljoen euro besparen die het kost om het scherm te bouwen.

Daar valt misschien nog iets voor in te brengen, maar de verdere motivatie was onbegrijpelijk. In plaats van het oor te luister te leggen bij bewoners door bijvoorbeeld een keer aan te bellen was er door de PvdA vanachter een bureautje via Google Maps gekeken hoe dicht de huizen eigenlijk langs de weg lagen. Daaruit concludeerde de PvdA dat het allemaal wel mee moest vallen met die geluidsoverlast.

Dit schoot de SP in het verkeerde keelgat en de drie raadsleden moesten zich inhouden om niet uit te vliegen. De PvdA reageerde als gebeten toen de SP aangaf dit staaltje tekentafelbestuur via een brief aan de inwoners van Boshoven mede te delen.

Gelukkig koos de rest van de gemeenteraad wel in overgrote meerderheid voor de bewoners van Boshoven. Alleen D66 steunde het voorstel van de PvdA.

Hierbovenop kreeg de SP van de wethouder ook nog eens de toezegging dat het comitié geluidsoverlast betrokken zal worden bij de planning van de aanleg van het scherm.

Een klinkende overwinning voor het comité, de SP maar vooral de bewoners van Boshoven.

PvdA en D66 laten Boshoven stikken

U bent hier