h

Weerter delegatie naar SP congres in Breda

3 juni 2012

Weerter delegatie naar SP congres in Breda

Achttiende partijcongres van de SPZes Weerter en twee Nederweerter SP’ers pakten gisterenmorgen de trein naar Breda om deel te nemen aan het achttiende partijcongres van de SP. Die vond plaats in een bomvol en enthousiast theater.

Een dikke 800 SP’ers die eerder in iedere SP-afdeling als vertegenwoordiger door en voor de leden waren gekozen kwamen bijeen in Breda.
Het congres ging vooral over de organisatie van de partij, niet zozeer over de politieke koers. Maar uiteraard stond de dag toch voor een groot deel in het teken van de naderende verkiezingen.

Stemming tijdens het acttiende SP-congres
stemming tijdens het acttiende SP-congres

Even schrikken was het bericht dat Jan Marijnissen in de pauze niet lekker was geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Vandaag berichten hij gedotterd is en dat het gelukkig goed met hem gaat.

Het was een inspirerend congres. Vlak voor de slottoespraak van Emile Roemer was er een kort optreden van cabaretier Guido Weijers. Bij wijze van grap stelde hij zich als tegenkandidaat op voor het lijsttrekkerschap van de SP. Maar in een satirische toespraak waarin alle vooroordelen over de SP het moesten ontgelden bleek hij tegenover Emile Roemer toch de minder geschikte man.


Guido Weijers

Toen het kabinet viel waren de voorbereidingen voor het gisteren gehouden congres al in volle gang, ook de datum stond al vast. Er komt daarom eind deze maand nog een congres, het negentiende, waar het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de verkiezingen op twaalf september zal worden vastgesteld.

Een voorstel van de SP Weert om vóór regeringdeelname het resultaat van de onderhandelingen altijd een speciaal congres voor te leggen werd gisteren trouwens ook aangenomen. En de mogelijkheid dat de SP gaat meeregeren lijkt groter dan ooit. Dikke kans dus dat dit jaar het twintigste congres ook nog zal plaatsvinden.

Slottoespraak Emile Roemer
Slottoespraak Emile Roemer

De pers stort zich op Emile Roemer aan het einde van het congres
De pers stort zich op Emile Roemer aan het einde van het congres

Voorbereidingen op het congres:
Suggesties SP-Weert door landelijke SP overgenomen, klaar voor de regering!
Weerter SP'ers naar Roermond
De leden zijn weer aan het woord bij de partij

U bent hier