h

Bus gaat omrijden langs College!

15 november 2011

Bus gaat omrijden langs College!

het busstation van Weert aan de St. MaartenslaanNa veel brieven, gesprekken en toenemende druk uit de Weerter en Cranendonckse politiek is vervoersbedrijf Hermes bereid om buslijn 173 twee maal per dag om te laten rijden via het nieuwe College. De buslijn tussen Weert, Budel en Maarheeze bleef dezelfde route rijden na verplaatsing van de school begin dit jaar. Hierdoor moesten leerlingen een kilometer lopen.

'Het bewijst maar weer eens dat actie voeren helpt´ aldus Jeroen Goubet van de SP. ´Het kost tijd en energie om terwijl iedereen zegt dat het niet kan toch door te zetten maar uiteindelijk lukt het.

´Hermes en SRE hebben nu afgesproken dat twee ritten (niet tijdens de schoolvakanties) vanaf de Kazernelaan een lusje zullen rijden via de Vadah-rotonde. In de richting Weert is dit een rit die om 8:29 uur het College passeert, in de richting Budel is dit een rit die om 15:30 uur het College passeert. Aangezien het College vaste begin- en eindtijden hanteert, zou dit moeten voldoen aan de vervoersbehoefte. Deze ritten kunnen gaan rijden met ingang van de nieuwe dienstregeling per 11 december a.s., in dit geval dus op maandag 12 december 2011,´ zo schrijft de heer Wiggers, directielid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) in een brief aan de heer Manders, wethouder in Cranendonck.

Het SRE stelt wel een voorwaarde, namelijk dat er een bushalte aan de Ringbaan aangelegd wordt net ten noorden van de rotonde. Goubet: ‘de bal ligt daarmee bij de gemeente Weert. We zullen hier wanneer het nodig is op aandringen bij verantwoordelijk wethouder Kirkels, maar vertrouwen er eerst op dat hij zelf met een voorstel komt. Hij heeft namelijk eerder toegezegd zich ook in te zetten voor het laten omrijden van de bus',

Verplaatsing bushalte college stapje dichterbij

U bent hier