h

Jan Tak neemt op eigen wijze afscheid van Weerter raad

25 september 2011

Jan Tak neemt op eigen wijze afscheid van Weerter raad

Jan TakMet een emotionele maar zoals altijd humoristische toespraak nam Jan Tak afgelopen week afscheid van de Weerter gemeenteraad. Het afscheid viel namelijk niet alleen bij Jan maar ook bij veel andere raadsleden zwaar. Onder luid applaus verliet hij na zijn toespraak de raadszaal.

Ook burgemeester Dijkstra bedankte Jan en prees hoe de raad van Weert samenwerkt. Hij bedoelde daarmee de samenwerking tussen SP en VVD raadslid Bert Lempens om het pas verschenen boekje van Jan Tak 'Fatima en de politiek' te publiceren.


Luister naar het fragment

Werkt het geluidsfragement niet? Luister dan hier

Jans opvolger Bert Peterse maakte meteen een goede indruk met een stevig verhaal achter een voorstel om het mogelijk te maken dat bestuurders van thuiszorginstellingen niet meer kunnen verdienen dan de minister-president. SP, PvdA en twee VVD'ers stemden voor waardoor het voorstel het niet haalde, maar de toon was gezet.

SP raadslid Jan Tak stopt
SP bundelt columns Jan Tak in boek

U bent hier