h

College bindt in, openingstijden buurthuizen, sportkantines en Bosuil ruimer

3 april 2011

College bindt in, openingstijden buurthuizen, sportkantines en Bosuil ruimer

Na kritiek van de SP worden de openingstijden van de zogenaamde ´paracommerciële instellingen´, oftewel onze buurthuizen, sportkantines en clublokalen niet te strikt. Het college van Burgemeester en Wethouders wilde de openingstijden van deze verenigingslokalen aan banden leggen omdat ze zouden concurreren met de gewone horeca.

De SP had eerder kritiek op het beleid dat het Weerter college wil invoeren. De regels voor de horeca worden eenvoudiger, voor de buurthuizen en sportkantines strikter. Zo zouden deze ´paracommerciële instellingen´ maar tussen 9 uur ´s morgens en 11 uur ´s avonds open mogen zijn. Een pilsje pakken in de kantine na een late wedstrijd is er zo niet meer bij.

De SP kwam in verzet. Raadslid Jan Tak: 'Verenigingen schenken geen bier of fris om hun boterham te verdienen, maar om de clubkas te spekken en zo de contributie laag te houden. Daarmee besparen ze de gemeenschap hogere subsidies, en zorgen ze dat meer mensen mee kunnen doen. Sociaal dus. Goed voor de wijk, het dorp en het samen leven. Daar moeten we niet moeilijk over doen.'

Het college komt nu de SP en tegemoet. De sportkantines en buurthuizen mogen tussen 7 uur ´s morgens en 12 uur ´s avonds open zijn. Bovendien krijgt iedereen zes ontheffingen per jaar om langer open te zijn. En over een ontheffing meer zal ook niet moeilijk gedaan worden. Aldus het college. Voor poppodium de Bosuil gelden nog wat extra uitzonderingen.

De SP kan zich vinden in deze nieuwe plannen. SP raadslid Jan Tak deed onderzoek onder enkele sportclubs en buurthuizen in Weert en ook zij konden zich erin vinden ´Hier en daar kunnen er nog wat kleine probleempjes ontstaan bijvoorbeeld met de bridgeclubs in de buurthuizen die tot half één doorgaan, Maar als het college ons kan beloven hier ook coulant mee om te gaan, net zoals met de ontheffingen , dan hebben ze ons overtuigd.

SP: Doe niet te moeilijk over een glaasje in de kantine

U bent hier