h

Gemeente schiet tekort in informatievoorziening rond Lidl-distributiecentrum

6 december 2010

Gemeente schiet tekort in informatievoorziening rond Lidl-distributiecentrum

Distributiecentrum in aanbouwOp initiatief van de SP hebben raadsleden van die partij, de PvdA, het CDA en Weert Lokaal halverwege november een gesprek gehad met drie managers van het nieuwe Lidl/distributiecentrum in Weert. Zorgen die de partijen hadden over onder andere het grote aantal vrachtwagens dat het distributiecentrum aan gaat doen bleken voor een groot deel weggenomen te kunnen worden.

SP raadslid Herman Beuvens; ‘Er is altijd gesproken over duizend vrachtwagens per dag. Eerder al werd bekend dat het er waarschijnlijk nooit zoveel zullen worden. In het gesprek met de Lidl werd ook nog eend duidelijk dat vraxhtwagenbewegingen op het terrein zelf óók bij die 1000 gerekend worden. Dat hakt het aantal vrachtwagens dat er over de weg naar het distributiecentrum rijdt minstens in vieren, het worden er zo´n 200 tot 250’.

In het gesprek werden de raadsleden verder gerust gesteld over de opslag van gevaarlijke stoffen in het distributiecentrum en over de aanleg van een nieuwe weg tussen het centrum en de A2. Beuvens; ´de gemeente studeert momenteel op zo´n weg. Hoewel de Lidl er erg blij mee zou zijn, het zou naar hun eigen zeggen de kers op de taart zijn, is deze weg niet beloofd door de gemeente om Lidl naar Weert te halen.´
De SP is niet per sé tegen zo´n weg, maar er is in ieder geval geen belofte gedaan waardoor aanleg wat dat betreft noodzakelijk is.

Het verhaal dat de raadsleden van de Lidl-magagers kregen te horen is al vanaf het begin op deze wijze aan de gemeente verteld. Die had veel zorgen van mensen en de politiek weg kunnen nemen als ze die informatie ook duidelijk naar buiten had gebracht. De SP en de PvdA vinden daarom dat de gemeente beter had moeten informeren. In een brief aan het College verzoeken de partijen daarom zo snel mogelijk de mensen volledig te informeren over de gevolgen van de Lidl vestiging op industrieterrein de Kempen.

Er heerst al bijna een jaar onduidelijkheid over het verkeer naar de Lidl: Verkeersafhandeling distributiecentrum Lidl nieuw hoofdpijndossier

U bent hier