h

SP schrijft boze brief aan gemeente over sloop gymzaal Fatima

25 november 2010

SP schrijft boze brief aan gemeente over sloop gymzaal Fatima

Gymzaal 'Molenveld' achter de kerk en de school in FatimaEerder deze maand bleek dat de gemeente opnieuw van plan is om de gymzaal in Fatima te slopen. De SP is het daar niet mee eens, en de wijkbewoners ook niet. Vorig jaar nog werden er 238 handtekeningen aangeboden vóór behoud van de gymzaal. In een pittige brief aan het college probeert de SP te achterhalen waarom men voor sloop kiest en of men de alternatieven van de SP en de wijkbewoners serieus wil bekijken.

De SP denkt namelijk dat er veel meer mogelijk is met de gymzaal. Buurtbewoners zouden er graag gebruik van maken maar kunnen vaak niet terecht. ´ Heeft u de mogelijkheden bekeken of de gymzaal uitgebreid kan worden met andere voorzieningen, waardoor een breder gebruik in multifunctioneel opzicht mogelijk wordt en dit te promoten onder de wijkbewoners?´ zo vraagt de SP zich in de brief onder andere af.

Fatima is in vergelijking met de andere Weerter wijken karig bedeeld met bijvoorbeeld een zaal waar verenigingen terecht kunnen. Sowieso kent Fatima ten opzichte van andere wijken weinig verenigingsleven. Uit onderzoek blijkt ook dat de inwoners van Fatima van alle Weertenaren het minst tevreden zijn over hun wijk. De SP denkt dat die twee zaken direct met elkaar verband houden.

Sociale samenhang is een noodzaak voor een levendige wijk, en een goede sociale samenhang uit zich onder andere in veel verenigingen. ´ Vind u ook dat deze sluiting niet de oplossing is om een gezond verenigingsleven te stimuleren maar eerder de doodsteek zal zijn van het beetje wat nog aanwezig is?´ vraagt de SP dan ook.

Voor de SP is de sluiting van de gymzaal een bewijs dat burgemeester en wethouders vooral denken wijken op te kunnen knappen met stenen alleen. Maar dat brengt niet vanzelf een betere samenleving in de wijk met zich mee. Daarvoor moet er óók geïnvesteerd worden in eigenlijk hele eenvoudige dingen zoals de gymzaal. Dat is vaak nog goedkoper ook. Daarom wil de SP tot slot weten wat het open houden van de gymzaal per jaar kost en of de gemeente zich herkent in het gevoel van de wijkbewoners 'dat er wel veel geld uitgegeven kan worden aan een nieuw stadhuis, maar niet aan het open houden van de gymzaal'.

Voortbestaan gymzaal Molenveld weer onzeker

U bent hier