h

Voortbestaan gymzaal Molenveld weer onzeker

16 november 2010

Voortbestaan gymzaal Molenveld weer onzeker

Petitie voor behoud gymzaal aan wethouder CoolenHet plan om gymzaal Molenveld in Fatima te sluiten kwam deze week opnieuw op tafel. Tijdens een vergadering in het stadhuis werd afgelopen maandag aangekondigd dat er over enkele maanden een voorstel in de gemeenteraad komt om de zaal te sluiten. De SP is boos.

SP-raadslid Jan Tak: “De gemeente lijkt alleen te kijken naar de cijfers. Men vergeet dat Fatima een wijk is die investeringen nodig heeft, geen sloop. Beter zou het zijn om de gebruiksmogelijkheden uit te breiden. Dit zou de zoveelste voorziening zijn die verdwijnt. De gemeente geeft wel geld uit aan een duur nieuw stadhuis, maar niet voor het behoud van de enige gymzaal in de omgeving.”

Ambtenaren zeggen dat 'de behoefte voor een gymzaal niet blijkt uit het wijkgebonden gebruik'. En dat terwijl uit onderzoek van de SP vorig jaar bleek dat veel bewoners en de gymclub juist wel graag in de eigen wijk willen sporten, maar dat er vaak geen plaats is.

Gymzaal 'Molenveld' achter de kerk en de school in Fatima
Gymzaal 'Molenveld' achter de kerk en de school in Fatima

De mening van de SP is duidelijk. De gymzaal moet open blijven. Er is geen alternatief in de buurt. Het is de enige groepssportaccomodatie in Fatima. Handen af van de gymzaal!

Vorig jaar voerde de SP samen met gebruikers, school en bewoners nog actie voor het behoud van de school. De politiek moet de bewoners van Fatima en de gebruikers van de gymzaal serieus nemen.

Uw reactie kunt u mailen naar de SP-Weert. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer als u mee wilt doen aan acties voor het behoud van de gymzaal, samen met de SP en anderen.

Fatima massaal vóór behoud gymzaal
Handtekeningen voor behoud gymzaal Fatima aangeboden

U bent hier