h

Behoud plantsoen Nassaulaan weer stap dichterbij

6 augustus 2010

Behoud plantsoen Nassaulaan weer stap dichterbij

De kerk van Moesel zoals ze er waarschijnlijk nog vele jaren uit zal blijven zienHet niet-doorgaan van het volbouwen van het plantsoen aan de Nassaulaan voor de Verrezen Christuskerk in Moesel is weer een stap dichterbij. Eerder werd al bekend dat drukkerij Theunissen afzag van haar nieuwbouwplannen in het fraaie stukje groen, nu heeft ook de Turkse bakker een alternatief plan ingediend voor het volbouwen van het plantsoen.

In een nieuw plan wil de ondernemer niet langer in het plantsoen bouwen, maar bestaande bebouwing naast het plantsoen slopen en vervangen door nieuwbouw. Een dergelijk voorstel deed de SP ook al in 2008. De SP is blij met het nieuwe plan. ‘De bestaande bebouwing ligt vast aan het winkelcentrum. Door hier te bouwen sluit de bakkerszaak beter aan bij de rest van het winkelcentrum en blijft het groen voor de kerk, inclusief de mooie bomen, behouden’ aldus Jeroen Goubet van de SP Weert.

Of de nieuwe plannen doorgaan hangt ervan af of de ondernemer ze rond krijgt en uiteindelijk van de gemeenteraad die over toestemming beslist. ‘Maar dit is sowieso een stap in de goede richting omdat er nu voor het eerst in drie jaar zicht is op een oplossing waarbij al het groen in het plantsoen behouden blijft’ aldus Goubet.

Januari dit jaar: Verplaatsing ondernemers naar Nassaulaan: gemeente geeft fouten toe
2008: SP: afzien van volbouwen Nassaulaan

U bent hier