h

Weert zet in op LED-verlichting na vragen SP

14 januari 2010

Weert zet in op LED-verlichting na vragen SP

In een antwoord op vragen van de SP van vorig jaar zegt de gemeente Weert proeven te gaan doen met LED-verlichting in Weert.

Op korte termijn wordt er LED-verlichting geïnstalleerd in de Anjelierstraat in Boshoven, De Keurmeesterstraat in kantorenpark Centrum Noord, de gehele straatverlichting in de uitbreiding van industrieterrein De Kempen (rond het in aanbouw zijnde distributiecentrum van de Lidl), in Groenewoud in het nieuwe park op het voormalige WML terrein, de fiets en wandelpaden in de nieuwe wijk Vrouwehof, en de gehele toekomstige wijk Laarveld.

Nu al wordt het gebied rond De Hameij en de opgeknapte Stadsbrug met LED-licht verlicht. Ook worden stoplichten bij vervanging al enige tijd steeds uitgevoerd met LED-verlichting.

Verder zal in 2010 de gehele straatverlichting in Weert tegen het licht gehouden worden. Zo wordt er bekeken of sommige plekken teveel verlicht zijn of andere juist weer te weinig. Mocht het tot aanpassingen van de straatverlichting in Weert komen, dan zullen die duurzaam, dus met LED-verlichting, uitgevoerd worden.

Openbare verlichting kan veel goedkoper en zuiniger
De ideeënmolen van het CDA

U bent hier