h

Geen gesjoemel met vervuilde grond in Weert

13 januari 2010

Geen gesjoemel met vervuilde grond in Weert

Er zijn in Weert geen bodemonderzoeken uitgevoerd door bedrijven die verdacht worden van gesjoemel met bodemmonsters van vervuilde grond. Dat antwoord de gemeente op vragen die de SP eind vorig jaar stelde.

Één bedrijf dat van gesjoemel verdacht wordt heeft in 2000 wel een onderzoek in Weert uitgevoerd, maar dat was in opdracht van een particulier.

Verder zegt de gemeente dat bedrijven die bodemonderzoek uitvoeren regelmatig door de gemeente gecheckt worden op de nodige certificaten. Wel zegt de gemeente alvast extra alert te zullen zijn bij bodemonderzoek voor grote projecten die op het punt staan te beginnen.

SP wil duidelijkheid over mogelijk gesjoemel met vervuilde grond

U bent hier