h

Raad haalt angel uit regiofonds GOML op voorstel van SP

10 december 2009

Raad haalt angel uit regiofonds GOML op voorstel van SP

De Weerter gemeenteraad heeft gisteren unaniem een wijzigingsvoorstel van de SP overgenomen. Daardoor heeft de raad nu altijd het laatste woord of Weert wel of niet aan een project in de regio gaat meebetalen.

Gisteravond viel de finale beslissing over wel of niet meedoen aan de ‘Gebiedsontwikkeling Midden Limburg’, een fonds dat door de Midden Limburgse gemeenten en de provincie gevuld wordt en waarmee grote projecten in de regio ondersteund worden.

Eerder dit jaar wees de SP de bestuursovereenkomst die de onderlinge samenwerking goed moet regelen al naar de prullenbak, waarvoor Wethouder Strous de SP gisteren een compliment gaf. Het voorstel rammelde van alle kanten. De landsadvocaat kwam eraan te pas om de overeenkomst te verbeteren. Wethouder Strous maakte de SP een compliment voor het aan de kaak stellen destijds. Gisteren werd deze op initiatief van de gemeenteraad nog verder aangescherpt.

De SP is tevreden. ‘Er wordt geen belastinggeld en geen zeggenschap uit handen. Wanneer er geld gestoken gaat worden in een project wordt de raad altijd om toestemming gevraagd’ aldus SP fractievoorzitter Herman Beuvens.

De gemeenteraad stond ook uitgebreid stik bij andere mankementen aan het plan, zoals de absurd hoge salarissen van de planmakers van de GOML. Ook dat wordt aangepakt.

De SP was niet tevreden met het totaalpakket aan miljoeneninvesteringen die het regio-fonds gaat doen vanwege de karige bedeling van Weert ten opzichte van de andere gemeenten. Weert moet bijna een kwart miljoen euro bijdragen aan de ontwikkeling van de Maasplassen.

Daarom heeft de SP tegen het totaalvoorstel gestemd. Alle andere partijen in de gemeenteraad met uitzondering van D66 stemden hier wel mee in.

SP: Gebiedsontwikkeling Midden Limburg is Weerter subsidie voor Roermond en Maasplassen
D66 gaat kort door de bocht

U bent hier