h

SP'ers stellen programma en lijst vast: energie en hoop voor de verkiezingen.

17 november 2009

SP'ers stellen programma en lijst vast: energie en hoop voor de verkiezingen.

De top-10 van de SPZo'n dertig Weerter SP leden stelden gisteren het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar vast. Ze kozen daarmee ook Herman Beuvens als lijsttrekker voor de socialisten.

De ledenvergadering met een mooie opkomst kende goede discussies en eensgezinde besluiten. Zo werd er besloten om een drietal door de leden voorgestelde wijzigingsvoorstellen ook nog in het verkiezingsprogramma op te nemen. De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma konden uiteindelijk rekenen op unanieme instemming van de leden.

SP lijsttrekker Herman Beuvens bedankte de leden door hun vertrouwen. “Het geeft een goed gevoel dat iedereen achter mij als lijsttrekker staat. Ik beloof jullie dat ik heel goed mijn best ga doen”.

 Angela Geurts, Lin Franssen, Bert Peterse, Peter Frenken, Jan Tak, Herman Beuvens, Michiel Fonteyn en Ellen Coenen. Zittend Paul Lempens en Jeroen Goubet.
De top-10 van de SP. Staand vlnr: Angela Geurts, Lin Franssen, Bert Peterse, Peter Frenken, Jan Tak, Herman Beuvens, Michiel Fonteyn en Ellen Coenen. Zittend: Paul Lempens en Jeroen Goubet

Een door nieuwkomer GroenLinks voorgestelde lijstverbinding tussen die partij en de SP wezen de leden in meerderheid af. “Het meest genoemde argument van de leden was dat we in Weert GroenLinks nog niet in de praktijk kennen en dat we dus ook nog niet hebben kunnen samenwerken." Aldus SP afdelingsvoorzitter Jeroen Goubet.

Tot slot werd er vooruit gekeken naar de campagne en de verkiezingen. Als afsluiter werd de nieuwe verkiezingsleus van de SP alvast aan de leden onthuld.

Actieprogramma 2010 - 2014
Onze kandidaten
Herman Beuvens beoogd lijsttrekker SP

U bent hier