h

Herman Beuvens beoogd lijsttrekker SP

4 november 2009

Herman Beuvens beoogd lijsttrekker SP

Herman BeuvensHerman Beuvens wordt door het bestuur van de SP afdeling Weert voorgedragen als lijsttrekker van de socialisten bij de gemeenteraads verkiezingen in maart aankomend jaar. De top drie van de kandidatenlijst wordt gevormd door de andere twee huidige raadsleden van de Weerter SP, Jeroen Goubet op plek nummer twee en Jan Tak op drie.

De vierde plek is weg weggelegd voor oud-raadslid en huidig SP Tweede Kamerlid Paul Lempens. De vijfde en zesde plek voor nieuwkomers Bert Peterse en Angela Geurts.

SP afdelingsvoorzitter Jeroen Goubet ligt toe: ‘De keuze voor deze volgorde leek ons eigenlijk heel logisch. Herman doet het goed als SP-voorman in de gemeenteraad, daar zijn vriend en vijand het over eens. En hij wil het graag nog vier jaar blijven doen. Ook Jan Tak en ik willen graag door, dus de top drie was snel duidelijk.’

SP Kamerlid Paul Lempens staat op plek nummer vier. ‘Ik heb wel eens door laten schemeren dat ik na de volgende Kamerverkiezingen, uiterlijk in 2011, liever niet nog vier jaar in Den Haag blijf. Dus mocht ik in de raad komen dan is het hooguit een jaartje combineren. Maar een dubbele functie is niet zo handig als je ergens helemaal bovenin de lijst staat en bovendien vormen de huidige raadsleden een prima top drie,’ aldus Lempens.

De kandidatenlijst zal op 16 november aanstaande worden voorgelegd aan de leden van de SP. Deze beslissen tijdens een ledenvergadering over het definitieve vaststellen van de lijst, en over het vaststellen van het verkiezingsprogramma.

U bent hier