h

SP spreekt gouverneur aan op Veolia

2 oktober 2009

SP spreekt gouverneur aan op Veolia

Vandaag was de Gouverneur van de provincie Limburg, Leon Frissen, voor een werkbezoek in Weert. Op het programma stond onder andere een gesprekje met de Weerter raadsleden. Normaal gesproken doet de SP niet mee aan dit soort 'bobo-bezoeken', want er wordt nooit gepraat over de problemen van de gewone mensen. En ook nu weer zou het gesprek gaan over onzinnige onderwerpen als ‘de positie van Weert in de grensregio’ en ’paardenhouderijen’.

Maar omdat er nog onderwerpen aan het gesprekje toegevoegd konden worden besloot SP fractievoorzitter Herman Beuvens het er op te wagen, en voor te stellen om het over de verslechteringen in het openbaar vervoer te hebben. Goed openbaar vervoer is tenslotte een verantwoordelijkheid van de provincie. ‘En als we het daar niet over hebben, dan hoeven we er als SP niet bij te zijn’ zo reageerde Beuvens op de uitnodiging.

In 2003 werd een zelfde voorstel van de SP om over openbaar vervoer te praten tijdens een werkbezoek werd afgewezen, maar nu kwam het zonder problemen op de agenda! Er werd zelfs ruime tijd gesproken, en de gouverneur had zich goed verdiept in het openbaar vervoer in Weert. Beuvens wees hem op het rapport ‘de bus kan beter’ dat de Weerter SP eerder dit jaar uitbracht. Dat rapport werd toen overhandigd aan de gemeente en busbedrijf Veolia.

De Gouverneur kende het rapport niet, waarop Herman Beuvens hem ter plekke een exemplaar gaf. Nu maar hopen dat het niet alleen bij mooie woorden van de gouverneur blijft, en dat Veolia, de gemeente én de provincie zich in gaan zetten voor het behoud van goed openbaar vervoer.

In 2003: SP-Weert doet niet mee aan 'bobo'-bezoek Gouverneur

U bent hier