h

SP-Weert doet niet mee aan 'bobo'-bezoek Gouverneur

1 juli 2003

SP-Weert doet niet mee aan 'bobo'-bezoek Gouverneur

De SP zal niet deelnemen aan de activiteiten rond het bezoek van de Gouverneur van de provincie Limburg aan Weert op donderdag 3 juli aanstaande. 'Het programma heeft een hoog 'bobo-gehalte' en de problemen van gewone mensen worden niet besproken', aldus de partij in een brief aan de raad en het college.

SP-raadslid Paul Lempens: 'In het onderdeel gesprek met de gemeenteraad mocht geen sprake zijn van afwijkende onderwerpen, anders dan abstracte zaken als bestuurskracht, herindelingen, versterking centrumgemeente en dergelijke. Door de SP ingebrachte gespreksonderwerpen als volkshuisvesting, minimabeleid, maatschappelijke opvang en openbaar vervoer zijn steeds afgewezen, o.a. met het argument dat 'de provincie daar niet over gaat'. Dit sterkt ons in onze mening dat een provincie die zich niet bezig houdt met zaken die voor mensen belangrijk zijn, beter opgeheven kan worden.'

De SP heeft vorige week nogmaals een suggestie gedaan om het programma te veranderen. Een bezoek aan een aantal buurten die met sloop worden bedreigd kon echter niet worden ingepast 'vanwege de strakke planning en tijdsdruk'.

SP Tweede Kamerlid Piet de Ruiter heeft inmiddels aangegeven graag op bezoek te willen komen naar Weert om te praten met de mensen in de wijk. Dat werkbezoek in het kader van de volkshuisvesting zal plaatsvinden op dinsdag 8 juli aanstaande.

De brief van de SP aan het college:

Aan het college van B&W
en de gemeenteraad van Weert

Betreft: deelname SP aan bezoek gouverneur

Weert, 1 juli 2003

Geacht College, geachte raad,

Na kennis te hebben genomen van het programma en de onderwerpen voor het gesprek van de raad tijdens het bezoek van de gouverneur van Limburg op donderdag 3 juli aanstaande, heeft het bestuur van onze partij besloten hieraan niet deel te nemen.

Het programma heeft een hoog 'bobo-gehalte' en de problemen van gewone mensen worden niet besproken. Er mocht geen sprake zijn van afwijkende onderwerpen, anders dan abstracte zaken als bestuurskracht, herindelingen, versterking centrumgemeente en dergelijke. Door de SP ingebrachte gespreksonderwerpen als volkshuisvesting, minimabeleid, maatschappelijke opvang en openbaar vervoer zijn steeds afgewezen, onder andere met het argument dat 'de provincie daar niet over gaat'. Dit sterkt ons in onze mening dat een provincie die zich niet bezig houdt met zaken die voor mensen belangrijk zijn, beter opgeheven kan worden.

De SP heeft vorige week nogmaals een suggestie gedaan om het programma te veranderen. Een bezoek aan een aantal buurten die met sloop worden bedreigd kon echter niet worden ingepast 'vanwege de strakke planning en tijdsdruk'.

Op zo’n manier gaat de gouverneur met een eenzijdige blik naar huis en daar doen wij niet aan mee. De SP wil zich verre houden van het hangen van mistgordijnen rondom wat er zich afspeelt in Weert. Aan deze voorstelling doen wij dus niet mee. Andere voorstelling, ander programma en ook de SP zit in het theater. Maar hierbij dus niet.

Namens het bestuur van de Socialistische Partij afdeling Weert,

Paul Lempens,
Raadslid

U bent hier