h

SP-raadslid Rudy Nordhausen stopt

12 januari 2009

SP-raadslid Rudy Nordhausen stopt

Rudy NordhausenRudy Nordhausen (26) zal vanwege problemen met zijn gezondheid zijn raadszetel opgeven. Hij was twee jaar raadslid voor de SP in de Weerter gemeenteraad. Nordhausen was reeds enige maanden afwezig en heeft nu laten weten dat zijn revalidatie langere tijd zal duren en zich niet laat combineren met het raadslidmaatschap. Hij blijft actief kaderlid van de SP.

De SP-afdeling en fractie zijn treurig over het feit dat ze met Rudy een prima SP-raadslid verliest. 'Rudy heeft altijd met passie standpunten voor de mensen verdedigd binnen én buiten de raad. Door zijn bijzondere manier van optreden bijvoorbeeld met de werkers in de thuiszorg, ging een salarisverlaging voor hen niet door. Maar ook een onderwerp als de Weerter cultuur, wat hem na aan het hart ligt, had in hem een goede woordvoerder.' aldus Paul Lempens, bestuurslid van de SP-afdeling. Nordhausen zat sinds januari 2007 in de driekoppige SP-fractie in de Weerter gemeenteraad, als opvolger van Paul Lempens die onverwacht Tweede Kamerlid werd voor de SP.

De huidige afdelingsvoorzitter van de SP-Weert, Jeroen Goubet (23 jaar) zal de vrijgekomen zetel van de socialisten innemen. Goubet stond 6e op
de SP-kandidatenlijst van maart 2006.

Rudy Nordhausen wordt nieuw raadslid SP

U bent hier