h

SP: doorpakken met goed openbaar vervoer

29 maart 2008

SP: doorpakken met goed openbaar vervoer

het busstation van Weert aan de St. MaartenslaanDe gemeente Weert kondigde onlangs enkele prima verbeteringen aan in het Weerter openbaar vervoer. Zo komt er een promotiecampagne, en worden bushaltes verbeterd. De SP vindt dit een goede gelegenheid om meteen nog enkele practische verbetersuggesties die de partij ontving vanuit de Weerter bevolking voor te stellen.

Aan het College van B&W.
Kopie aan de Raad.

Betreft: Stadsdienst Weert Veolia

Weert, 14 maart 2008

Geacht College,

Het openbaar vervoer in Weert zit in de lift. Dat is goed nieuws.
Met name in de ochtend en de avond dreigen de busjes van de stadsdienst te klein te worden. Echter, met name overdag zien we toch nog veel lege plaatsen.
Wij zijn niet de enigen die dat constateren, ook in ons contact met de inwoners van Weert horen wij deze geluiden.
Naar aanleiding daarvan willen wij u het volgende vragen:

  • Zou u willen overwegen om in de gemeentelijke infopagina in “Het Land van Weert” extra aandacht te vragen voor de stadsdienst van Weert met rijfrequenties en routekaartjes?
  • Is het mogelijk om via een “extra lus” alle lijnen langs de Vogelsbleek te laten rijden? Immers daar met ziekenhuis, van Berloheem en St Martinus in die buurt is het niet onaannemelijk dat daar behoefte aan is.
  • Is het mogelijk om voor de stadsdienst vanuit Altweerterheide, welke nu linea recta via de Bocholterweg naar de Randweg loopt, een halte te creëren bij Landbouwbond Sint Isidorus. Naar wij hebben vernomen zou daarvoor vanuit Altweerterheide wel behoefte aan zijn.

Met vriendelijke groeten,
SP fractie

H. Beuvens

Eindelijk promotiecampagne voor openbaar vervoer Weert

U bent hier