h

Eindelijk promotiecampagne voor openbaar vervoer Weert

19 februari 2008

Eindelijk promotiecampagne voor openbaar vervoer Weert

het busstation van Weert aan de St. MaartenslaanDe gemeente Weert gaat het stadsbusvervoer in Weert stimuleren door een promotiecampagne en verbeteringen aan bushaltes en het busstation. De SP vroeg al meer dan een jaar terug om promotie van het busvervoer in Weert maar is erg blij met de verbeteringen.

Sinds vervoerder Veolia sinds eind 2006 het busvervoer in Weert verzorgt is er veel verbeterd. Vooral de stadsbusdienst, die de verschillende wijken en dorpen met het centrum verbindt, is een aanwinst. Helaas wordt er tot nu toe, ondanks de betaalbare prijs en zeer frequent rijdende busjes, te weinig gebruik gemaakt van deze service.

De SP pleitte daarom al in november 2006, nog voor de invoering van de nieuwe dienstregeling, om ‘het busvervoer stevig te gaan promoten’. Een meerderheid in de gemeenteraad steunde een motie van de SP die het stadbestuur hiertoe opriep. Nu, een jaar en twee maanden later, is het eindelijk zover.

Ondanks dat het lang op zich heeft laten wachten is de SP erg blij. Naast een promotiecampagne gaat de gemeente ook de bushaltes verbeteren. Zo worden de haltes verhoogd en beter bereikbaar, en het busstation aan de St. Maartenslaan zal worden aangepast om meer bussen en reizigers te kunnen verwerken.

De SP is groot voorstander van fijnmazig en betaalbaar, zoniet gratis, openbaar vervoer. Dat is goed voor het sociaal verkeer, goed voor het milieu, en verminderd de verkeersdruk waardoor dure investeringen in wegen bespaard kunnen worden. Het busnetwerk in Weert is er al, nu alleen de reizigers nog.

SP waarschuwt voor verslechteringen in het OV
SP positief over nieuwe busdienstregeling

U bent hier